Suçlu ayağa kalk!

Sesli Dinle
A -
A +

Küresel gıda fiyatları art arda 10’uncu ayda da düştü. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü fiyat endeksi 131 puana geriledi Endeks, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından sonra 160 puana ulaşarak rekor kırmıştı. Ocakta bitkisel yağlar, süt ürünleri ve şekerde önemli gerilemeler yaşandı. Peki, bizde ocak ayında gıda fiyatları neden %9 arttı? Akaryakıt ücretleri sabit kaldı döviz kurlarında çok sınırlı değişim oldu... Öne sürülen gerekçe, Türkiye’nin sebze-meyve merkezi Antalya’daki sel felaketinin seralarda meydana getirdiği büyük zarar karşısında ürün fiyatlarındaki yüksek artış... Bir de fiyatları sabitledik diyen marketlerin halkı kandırmaları!.. Ayrıca şunu belirtmekte yarar var. Ambalaj ücretlerinde büyük artış var. Sebze ve meyvelerin sevkiyatında kullanılan karton, sandık ve plastik ürünler fiyatların artışında çok önemli rol oynuyor. Ancak Enflasyonun aylık 6,65 yükselmesine sağlık harcamalarının %18,35, lokanta ve otel ücretlerinin %12,73 artmasının yol açtığı açıkça görülüyor. Şubat ayında rakamlar küçülecek. Zira doğalgazda %12, elektrikte %15’lik indirim maliyetleri aşağı çekecek. Geçen sene şubat ayında 102 dolar olan brent petrol bugün 79 dolara düşmüş durumda. Avrupa Birliği'nin Rusya’ya petrolde 60 dolarlık tavan fiyat uygulamasına dizel ve sıvı yakıtlar da dâhil edildi. Geçen yıl 260-340 dolar arasında dalgalanan kömür şu anda 142 dolarda seyrediyor. Bakırın tonu 9.870 dolardan 9.055 dolara gerilemiş durumda. Fiyatlar küçülecek. 

 

Hükûmetin düşük faiz yüksek üretim sistemi saat gibi işliyor. Rakamlar ortada. Bakın İstanbul sanayi odası imalat endeksi ocakta 50,1’e yükselerek 10 ay aradan sonra büyümeye geçti. Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği’nin Satın Alma Müdürleri Endeksi (SAMEKS) ocakta 54,3 ile referans değerinin üzerinde. Türkiye İhracatçılar Meclisi rakamları sektörünün ocak ayında 13,7 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek aylık ihracatına imza attı. Sanayi ihracatının, Türkiye'nin toplam ihracatı içerisindeki payı yüzde 70,6’ya yükseldi. Turizm gelirimiz 2022’de bir önceki yıla göre yüzde 53,4 artarak 46 milyar 285 milyon dolara tırmandı. Tam 51 milyon 400 bin turist ağırladık. 2023’te gelirlerin 60 milyar dolara ulaşacağı belirtiliyor. 1) Tüketici güven endeksi 2) Reel kesim (imalat sanayii) güven endeksi 3) Perakende ticaret güven endeksi 4) Hizmet sektörü güven endeksi 5) İnşaat kesimi güven endeksinden oluşan ekonomik güven endeksi ocakta 99,3 seviyesine yükseldi. Güven arttıkça insanlar daha çok yatırım, üretim, tüketim yapar. Ekonomi canlanır, büyür. İstihdam ve gelir artar. 2022 yılını %5,5 büyümeyle Avrupa’nın lideri olarak tamamlayacağız... 

 

Sadece ocak ayında 250 bin adetle rekor düzeyde  konut satışı yapıldı. İnsanlar milyonlarca liralık borcun altına hükûmete güvendikleri için imza attı. İşte bu tablo, Türkiye düşmanlarını kudurttu. İngiltere ve ABD medyası tamamen düzmece senaryolar üreterek algı operasyonuna başladı. Beyaz Saray’dan Rusya’ya yaptırım uygulamadığımız için Amerika ile çalışan şirketlerimize ambargo getirilmek isteniyor. ABD Büyükelçiliği, Türk Dışişlerine hiçbir bilgi vermeden 8 Avrupa ülkesini peşine takarak İstanbul’daki başkonsolosluklarını terör bahanesiyle kapattırdı! Gerekçeleri İsveç’te Kur’ân-ı kerimin yakılmasıyla ülkemizde şiddet eylemlerinin yoğunlaşacak olması. Ama oyunları ayaklarına dolaştı. Zira eski ABD Başkanı Obama tarafından kurulan DEAŞ’a mensup 15 militan anında kıskıvrak yakalanıp tutuklandı, olayların arkasındaki ülke kabak gibi ortaya çıktı... Batı dünyasının amacı; Türkiye’yi terörle kaynayan bir ülke olarak göstererek turizm gelirlerini baltalamak, ekonomiyi sarsmak, halkın güvenini zedelemek... 15 DEAŞ’lı militan bülbül gibi konuşturulunca kutsal kitabımızı kimin yaktırdığı ve sonrasında onları kimin kanalize ettiği anlaşılacak. Biz zaten biliyoruz dünya öğrenecek. O zaman 85 milyon topyekûn haykıracağız: Suçlu ayağa kalk! 

 

.....

 

DEPREM FELAKETİNDE HAYATLARINI KAYBEDENLERE RAHMET, YARALILARA ACİL ŞİFALAR, GERİDE KALANLARA SABIRLAR DİLİYORUM. YA RABBİ SENDEN İSTEYİP DE VERDİKLERİNİN HÜRMETİNE ÜLKEMİZE BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞATMA...

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.