6, 8, 10 numaraların toplam fonksiyonu!

A -
A +

6,8,10... Bunlar orta saha oyuncularının alışılmış bölge numaraları. Günümüz futbolunda başarılı olmak istiyorsanız bu üç görevi de yapabilen en az bir orta saha oyuncunuz olmalı. F.Bahçe’de bunu yapan Fred var. G.Saray’da böyle oyuncu yok. Oyun kalitelerinin düşük olması biraz da bu yüzden. Beşiktaş’ta son yıllarda böyle tam dört oyuncu göründü. Sosa, Talisca, Atiba ve Josef. Üçünün döneminde de Beşiktaş’ın oyun gücünü hatırlayın. 

 

Trabzon’da da Mendy’nin buna aday olabileceğini, olması gerektiğini geçenki yorumumda dillendirmiştim. Dün Mendy biraz daha öne doğru oynadı. Berat gibi alan savunması iyi ve güçlü oyuncunuz varsa bunu yapmalısınız zaten. Biraz daha skora dönük paslar atabilirse (ki bu sinyali veriyor) pekala Trabzon da böyle bir oyuncuya sahip olabilir. Bakasetas’ı niye saymadın denecektir, gidiyor gibi de ondan.

 

Efektif atak yoktu

 

 

İlk 15 dakikada Trabzonspor topa sahip olmada %77-23’lük üstünlüğe sahipti. Fakat ürettiği tehlike yoktu. Dominant futbol oynayacaksanız bunu sadece topa sahip olmakla sağlayamazsınız. Ön alanda pres, takım boyunun kısılması, topu dikine hızlı kullanmak, çoklu hücum varyasyonları gibi uygulamalarınız olmazsa olmazdır. 

 

Talihli hakemler

 

 

Avcı’nın takımı biraz hareketlenince goller de geldi. Fakat efektif ataklardan değildi bunlar. Maçın genel psikolojisi de ‘bu maçta goller duran toptan olur’ dedirtiyordu. 

 

Samsunspor’un bu futbolla tehlikeli bölgeden uzaklaşması zor. Elinizde Mouandilmadji gibi ele avuca sığmaz bir forvet olsun da topu onunla buluşturamayın, böyle orta saha olmaz. 

 

Bu dönemde talihli hakemler Trabzonspor maçına çıkıyor. Ligde hedefi kalmayan Fırtına’nın maçları düşük tansiyonlu ve yönetmesi kolay.

Maçın adamı: Benkovic

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.