Mendy’den Akanji çıkabilir

A -
A +

Trabzon için lig bitti. A.Gücü için de yaşanan olaylar ve gelen cezadan sonra konsantrasyon bitti. Taraftarı da yoktu dün ev sahibinin. Bir de iki takımdan önemli isimlerin Afrika Kupası’na gittiği düşünüldüğünde maç çok da kalite vaad etmiyordu. Öyle de oldu.

 

Koca ilk yarıda gol ve Efkan’ın iki vuruşu dışında heyecan uyandıracak bir aksiyon yoktu. Trabzon bu 45’te sadece iki orta yaptı, Onuachu da rakip on sekizde bir defa topla buluştu dersek konuyu özetlemiş oluruz sanırım. 

 

Yavaş futbol oynandı

 

A.Gücü yavaş oynayınca bordo mavili savunmayı zorlayamadı. Avcı’nın oyuncuları da hızlı çıkışlarda yeteri kadar dikine ve seri olamadı. Bu da rakip defansın kolay yerleşmesini sağladı. Abdülkadir Ömür burada önemli işler yapıyordu, dün gözler onu ve enerjisini aradı. 
Dikkati çeken tek isim Trezeguet’nin yokluğunda şans bulan Fountas’tı. Bu oyuncu kazanç oldu gerçekten.

 

Bu tip maçlarda gol genelde bireysel hatalardan gelir. Visca’nın golünde bu isim Atakan oldu. Fakat gol bile idmanda atılır cinstendi. Zaten Trabzon’da coşkulu bir sevinç de olmadı.  

 

"Hoca bu oyuncuya özel ‘çakılı’ görev mi veriyor. Daha fazlasını yapabilir oysa"

 

Bizden hatırlatması Hoca’m

 

Mendy gibi bir futbolcunun sık sık rakip on sekize inmesini de bekliyor insan. Bu fizik ve teknikle pekala bunları da yapabilir ve yapmalı. Dün ön liberoda idare etti sadece. Bu Avcı’nın verdiği bir direktif mi bilmiyoruz. Öyle ise Hoca’ya, City’deki Akanji’nin oyun tarzını hatırlatmak lazım. Mendy bu görevi de görebilir. Kısacası bu oyun tarzıyla, Mendy’den tam istifade edilmemiş oluyor Avcı Hoca’m, bizden hatırlatması.

 

Olaylı haftalardan sonra hakemlerin konsantrasyon sıkıntısı çekip çekmeyeceğini merak ediyordum. Burak Şeker’i zorlayacak bir maç olmadı. Tempo düşüktü. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.