Düğme baştan yanlış iliklendi

A -
A +

Kendiniz veya bir sevdiğinizin tahlil sonuçları referans dışı çıksa; araştırmaya girişirsiniz, ‘bu değer bozukluğu’ ne demek diye. Taraftar da takımını seviyor. Her gelişmeyi tahlil ediyor. Tribünlerin görüşünü bir kenara bırakamazsınız. Bilgi var içinde. Baktılar ki yeni transferlere rağmen bu orta saha ve defans yapılanmasıyla başarı hayal; sezon başından itibaren tepkilerini gösterdiler.

 

Erken havlu attı

 

Hayret ediyorum. Beşiktaş’ın bu sezon puan kaybettiği maçlara bakın. Orta saha ortası ve defans tandeminin hataları bas bas bağırdı. Bu kadar zayıf bir orta blok yapılanmasıyla nasıl başarı beklendi! Nitekim daha İstanbul’a kar düşmeden takım yarıştan düştü.

 

Beşiktaş’ta ilk yarıda Mert Günok 20 pas alırken, Cenk Tosun 10 pas aldı. Bu istatistik siyah beyazlıların oyun verimsizliğini anlatmaya yeter. Baskılı gibi oynadılar ama oyunlarının karakteri halı saha futbolundan öte değildi.

 

Taraftar sabırlı olmalı

 

G.Saray ve F.Bahçe maçlarındaki hatalarıyla dikkati çeken Amartey dün de iş başındaydı! Beşiktaş’ta bu sezon tam altı gol fahiş hatalardan geldi. Alanya geri düştükten sonra daha efektif olan taraftı. Hele ikinci gollerinde siyah beyazlı defansın düştüğü durum içler acısıydı.

 

Beşiktaş’ın önünde uzun bir yol var ve ödülü bu sezonla ilgili değil. Taraftar sevgisinin gereği olarak sabırlı olmalı. Yeni yönetim zaten hazırlıklarını yapıyor. Rıza Hoca ile yollar ayrılıyor. Teknik adam seçiminde hata yapılmamalı. Çünkü devre arasında ve kendi kurmadığı kadronun başına gelecek. Bu tip bir hata minimum iki sezonun kaybına yol açıyor. 

 

Maçın adamı: Oğuz Aydın

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.