Total enerji

Sesli Dinle
A -
A +

Ahmet Ağaoğlu ve Abdullah Avcı’nın bırakması sonrası Trabzonspor’un âdeta içi boşaldı. Avrupa ve lig çoktan gitti. Takımın total enerjisini kaybetmesi normal. Orhan Ak’ın işi hiç kolay değildi. Zaten maçın ardından o da bıraktı.

 

Takım psikolojisinin bu derece yıpranması hâliyle ortaya konan oyunun momentumunu da zedeler. Yani futbol enerjinizi koruyamaz ve kompakt oyununuzu 90 dakikaya yayamazsınız. Trabzon da dün A.Gücü maçına blokları yakın, özellikle Markovic kanadından etkili ataklarla başladı. Atakan’ın gafletinde golü de buldular. Sonra ipler ev sahibinin eline geçti. Sebebi Trabzon’un işte düşen veya bir başka deyişle ‘sürmeyen’ total enerjisiydi.

Çaprazda etkili üçgenler

Yeni hoca Tolunay Kafkas üçlü savunmayla çıktığı maçta rakibini özellikle kanat varyasyonlarıyla yıprattı. Rakip on sekizin iki çaprazındaki (ki günümüz futbolunda half-space’ler en yıpratıcı atak bölgeleridir) üçgenleri zekiceydi. Özellikle Hanousek-Sowe-Emre üçlüsü durmak bilmedi. Çok iyi işledi bu plan. Sowe dün istasyonu mükemmel oynadı.

 

Trabzon’un defans dengesini sık sık bozan A.Gücü golü de buldu. Rakip defans öyle denge kaybetti ki Sowe kendi yaptığı kafa vuruşunda direkten dönen topa Denswill ve Larsen’in bakışları arasında yine dokunan oyuncu olabildi!  

Blokları yakın olan kazanır

Golle iyice canlanan A.Gücü üç bölgesini birbirine daha da yaklaştırdı. Bunun sonucu olarak da Trabzon kalesinde ürettiği tehlike sayısını artırdı. Orhan Ak, Bardhi’yi oyuna atıp half-space bölgesinde Ömür’le ikili oyuna sokmak istedi. Gaye topa sahip olmak ve yeni pozisyonlar üretmekti fakat tutmadı. Kafkas’ın hamle oyuncusu Diack, Trabzon için acı gerçeğin resmini çizdi âdeta. Bu oyuncunun enerjisiyle orta bloğu tamamen ele geçiren ve dikine sert toplarla saldıran ev sahibi Sowe’un ikinci golüyle fişi çekti, turu hak etti.

 

MAÇIN ADAMI: Ali Sowe

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.