Paradaki portreler

Sesli Dinle
A -
A +

Araştırmaya göre dünya çapında sekiz kategoride, 50 farklı ana meslek ve rol sahibi ismin banknot ve madenî paralarda yer aldığı görüldü.
Para birimlerinde en çok özellikli ilk 10 kişiden 6’sı hükümdar, geri kalanı ise hükûmet başkanı. Paranın üzerinde yer alan kişilerin %50’sinden fazlasının, çoğu artık iktidarda olmayan hükümdarlar veya hükûmet başkanları olduğunu gösteriyor.

EN ÇOK ONUN PORTRESİ BİLİNİYOR

ABD doları, dünyada en yaygın kullanılan dövizdir ve yaklaşık 10 milyar adetten fazlası da dolaşımdadır. Bu da Amerikan dolarını dünyanın en popüler parası yapıyor. ABD dolarında yer alan herkes aynı zamanda tarihî bir şahsiyettir. Yazar, kâşif, filozof, siyasetçi, diplomat aynı zamanda masonlukta büyük üstat unvanına ulaşan Benjamin Franklin’in portresinin bulunduğu 100 dolar dünyada  en çok kullanılan para olarak öne çıkıyor.

100’DEN FAZLA PARADA O VAR

Belize bir zamanlar bir İngiliz kolonisiydi ve ülke 1981’de İngiltere’den bağımsızlık kazanmış olsa da, tüm para biriminde hâlâ II. Elizabeth’in son dönemini kullanıyor. Dünya çapında 19 ülkede 100’den fazla farklı para biriminde görülen II. Elizabeth, banknot ve madenî paralarda en çok öne çıkan kişi. Kaynak: Vox, NetCredit, Advisa

 

Paradaki portreler

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.