Bu aşkın adı var!

A -
A +
Borsa İstanbul, ramazan ayında küresel piyasalarda artan risk iştahının etkisiyle beklentilerin üzerinde prim yaptı. Yabancıların hisse senedi stoku 65.1, tahvil stoku 55.1 milyar dolara ulaştı. Özetle yabancı yatırımcılar Türk ekonomisine güven duydukları için 120 milyar doları gözlerini kırpmadan yatırdılar. Karşılığında kâğıt aldılar. Endeks son 14 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. 80 bin direncinin aşılmasının ardından 87 bin değerini yeni hedef olarak belirlendi. 85 bin 500 kritik seviye aşılırsa yükseliş ivme kazanacak. Sektör açısından, Merkez Bankası'nın üretimi destekleyen kredi disiplini nedeniyle ve fonlama faizinin aşağı çekilmesiyle yüksek kâr açıklayan bankalar lokomotif görevi üstlenmiş durumda. Sanayi hisselerinde uzun dönem getiri potansiyeli var. ABD'de 1 Ağustos Cuma günü açıklanacak temmuz ayı istihdam verisiyle 7 Ağustos'taki Avrupa Merkez Bankası toplantısı euronun geleceğini tayin edecek. Dolar 10.53 Güney Afrika randından işlem görüyor. Fon girişi devam ettiği için döviz sepeti 2.46 TL'de.. Gösterge tahvilde faizler 8.19 düzeyinde. Dolar 2.098 TL ile kritik dirençte.. Burayı aşarsa 2.105- 2.115 TL'ye tırmanacak. Bu durumda 2.820 TL'deki euro 2.830 TL'ye yükselir...
Finansal piyasalar, FED'in para politikaları üzerindeki stratejileri ile ilgilenirken özellikle son zamanlarda askerî operasyon adı altında yaşanılan gerilimlerin gündemde olması ile ilginin bu bölgeye kaymasına neden oldu. Ukrayna-Rusya, İsrail-Gazze gibi ülkelerin arasında yaşanılan askerî gerilimlerden beslenen emtia fiyatlarında özellikle altın, son zamanların en hareketli dönemini yaşadı.. Mevcut gerilimin şiddeti azalıyor. Dolar endeksi 81 düzeyine ulaştığı için altın yönünü aşağı çevirdi. 1294 dolardan 1308 dolara atak yapan altın 1303 dolara indi.. 1300 dolarda tutunamazsa 1290 dolara inecek.
10 yıllık hazine bonolarına satış  geliyor, faiz 2.49 düzeyine çıkmış durumda. Biliyorsunuz tahvile satış gelmesi risk iştahının arttığını gösteriyor. Özetle yatırımcıların güvenli limandan çıkmasını sağlayacak ortam güçleniyor. Teknik olarak altın fiyatını incelediğimizde bazı kritik seviyeler altında orta ve uzun vadeli "ayı piyasası"nın devam ettiğini net bir şekilde söyleyebiliriz. 200 haftalık ortalama olan 1375 doların gerisinde. Kanalın üst noktasında 1355 dolar desteği kırıldı. Altın eğer bu bariyer altında kalmayı sürdürürse 1265 ve 1240 dolar gibi seviyeleri orta vadeli olarak hedeflemek isteyebilir. Kısa vadeli olarak baktığımızda ise 1285 dolar ana destek noktası olarak karşımıza çıkıyor.
Kapalıçarşı'da 24 ayar külçenin gramı 87-89 lira aralığında kalacak gibi görünüyor. Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.