İhlâs okuyana cennette köşk var

İhlâs okuyana cennette köşk var

RAMAZAN 2015 Haberleri

Birisi fakirlikten ve geçim sıkıntısından Peygamberimize şikâyette bulundu.

Birisi fakirlikten ve geçim sıkıntısından Peygamberimize şikâyette bulundu. Peygamber efendimiz ona; "Evine girdiğin vakit, kimse varsa selam ver, kimse yoksa kendine selam ver ve bir defa İhlâs suresini oku!" buyurdu. O kimse Peygamber efendimizin bu emirlerini yaptı. Allahü teâlâ ona öyle bol rızık verdi ki, komşularına dağıtmaya başladı. nbsp;
Yine hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki: nbsp;
Her kim İhlâs sûresini 12 defa okursa, Allahü teâlâ onun için Cennette 12 köşk bina eder. nbsp;
Kim sabah namazından sonra, İhlâs sûresini on bir defa okursa, o gün kendisine bir günah gelip bulaşmaz. Şeytan gayret etse de korunmuş olur.
Bir yolculuğa çıkmak isteyen kimse, evinin kapısını çekip ayrılınca on bir defa ihlâs sûresini okursa, o dönünceye kadar Allah onu muhafaza eder.
Kabristandan geçerken, on bir ihlâs okuyup, imanla vefat etmiş mevtalarına ruhlarına hediye eden kimseye, oradaki ölülerin sayısı kadar sevap verilir.
Kim her gün, iki yüz defa ihlâs sûresini okursa, borçları hariç, elli yıllık günahı affedilir.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
muhammed 1 Şubat 2023 08:15

allah sizlerden razı olsun

Sonraki Haber Yükleniyor...