Sakal-ı Şerif 2. Abdülhamid Han'ın hediyesi

Sakal-ı Şerif 2. Abdülhamid Han'ın hediyesi

RAMAZAN 2015 Haberleri

Lübnanlılar, Trablus şehrindeki El-Mansuri Camisi'nde ramazan ayının son cuması ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi gösterdi.

Müslümanlar, Osmanlı döneminden beri Trablus'ta her ramazan ayının son cuması sabah namazı vaktinde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek için günün erken saatlerinde El-Mansuri Camisi'ne akın etti. Sultan 2. Abdülhamid'in hediye ettiği Sakal-ı Şerif'in hikâyesi ise kısaca şöyle: Sultan 2. Abdülhamid, 1891'de Trablus'taki Et-Tebahi Camisi'ni restore ettirir. Halk, padişahtan açılış töreni için izin vermesini ve camiye imam atanmasını talep eder. Trablusluların devlete olan bağlılıklarından dolayı Sultan Abdülhamid, şehre altın bir kutu içinde Sakal-ı Şerif hediye eder. Sakal-ı Şerif, Sultan Abdülhamid'in paşaları tarafından Trablus'a getirildi. Limana vardıklarında kalabalık bir halk onları karşılar. Paşa, limanda altın kutu içindeki Sakal-ı Şerif'i Trablus Müftüsü Hüseyin el-Cisr'e verir. Müftü de Sakal-ı Şerif'i başı üstünde taşıyarak El-Mansuri Camisi'ne getirir. Camiye ek bir de 'Sakal-ı Şerif' odası yapılır.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...