Bakan Koca'dan Turkovac çağrısı: Bugün bekliyoruz

Düzenleyen:
Bakan Koca'dan Turkovac çağrısı: Bugün bekliyoruz

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan TURKOVAC çağrısı yaparak "Aşısız omuzun cezasını eklem yerleri, solunum yolları, akciğer ve diğer organlar çeker. Aşımız Turkovac hazır. Mümkünse bugün bekliyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yerli aşı TURKOVAC çağrısı yaptı.

Bakan Koca, paylaşımında "Aşısız omuzun cezasını eklem yerleri, solunum yolları, akciğer ve diğer organlar çeker. Aşımız Turkovac hazır. Mümkünse bugün bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'dan Turkovac çağrısı: Bugün bekliyoruz

TURKOVAC 81 İLDE

Yerli aşı TURKOVAC geçtiğimiz hafta itibariyle tüm Türkiye'de uygulanmaya başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "TURKOVAC'ın gitmediği il kalmadı. Aşı olmayan kalmasın. Şehir hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri başta olmak üzere 81 ilimizdeyiz" demişti.

TURKOVAC'IN YAN ETKİSİ YOK

TURKOVAC'ın yeni serilerinin ülke genelindeki şehir hastanelerine, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aşı ve İlaç Deposu'ndan dağıtımı başlanmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası yazılı açıklama yaparak “Yerli aşımız TURKOVAC’ın yeni serilerinin sevkiyatı şehir hastanelerimize başlamıştır. Yerli aşımızın yan etki değerlendirmesi yakından izlenmektedir. Bugüne kadar rapor edilmiş ağır bir yan etkisi olmamıştır" şeklinde konuşmuştu.

Bu açıklamanın ardından üretim yerleri olan Şanlıurfa ve Tekirdağ’dan Ankara’da yer alan Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aşı ve İlaç Deposu’na getirilen aşılar buradan soğuk zincir için özel hazırlanan araçlara yüklenerek Türkiye genelindeki şehir hastanelerine dağıtılmaya başlandı.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...