Bu hastalık sizde de olabilir! Diğer kişilere göre daha erken ölüyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Bu hastalık sizde de olabilir! Diğer kişilere göre daha erken ölüyorlar

Sağlık Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsveç'te yapılan araştırmadan hastalık hastalarına kötü haber geldi. Birçok kişide hafif de olsa bu hastalığa rastlanıldığını belirten uzmanlar, 'hastalık hastası' tanısı konulmuş kişilerin daha erken hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsveç'te yapılan araştırmada, 'hastalık hastalığı' olarak da bilinen 'hipokondriyazis' tanısı konulmuş 4 bin 129 kişi ile bu hastalığı olmayan 41 bin 290 şahsın verileri incelendi. JAMA Psychiatry dergisinde yayımlanan araştırmada 'hastalık hastası' kişilerin diğerlerine göre hem doğal hem de doğal olmayan nedenlerden dolayı daha erken öldüğü belirlendi.

BİRÇOK KİŞİDE RASTLANILABİLİR

ABD'nin New York kentindeki Montefiore Tıp Merkezi'nden Dr. Jonathan E. Alpert, araştırmaya ilişkin yaptığı açıklamada, birçok kişide hafif de olsa hastalık hastalığına rastlanılabileceğini ancak bir tarafta "ciddi bir hastalığa yakalanmamak için bazı insanların sürekli endişe ve acı içinde yaşadığını" kaydetti.

İsveç'te bulunan Karolinska Enstitüsünden araştırmanın başyazarı David Mataix-Cols, "literatürdeki açık bir boşluğu" ele aldıkları söz konusu araştırmayı yaparken binlerce kişiye ait 24 yıllık veriyi analiz ettiklerini söyledi.

İNTİHAR ORANI 4 KAT DAHA FAZLA

Mataix-Cols, önceki araştırmaların bu rahatsızlığa sahip kişilerde intihar riskinin daha düşük olabileceğini öne sürdüğünü ancak yaptıkları bu çalışmada hipokondriyazis tanısı konmuş kişilerde intihar oranının olmayanlara göre 4 kat daha fazla olduğunu gözlemlediklerini ifade etti.

 

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...