Kendi küçük etkisi büyük! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tavsiye etti: Isınmayan el ve ayaklara 30 günde çözüm oluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kendi küçük etkisi büyük! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tavsiye etti: Isınmayan el ve ayaklara 30 günde çözüm oluyor

SAĞLIK Haberleri

Huzursuz bacak sendromunun üstesinden gelmenin, karpal tünel sendromundaki ağrıları dindirmenin, el ve ayak üşümelerini gidermenin doğal yolu siyah hardal tohumu tüketmekten geçiyor. Peki, hardal tohumu başka hangi hastalıklara iyi geliyor? Hardal tohumu ne işe yarar, faydaları neler? Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu bu bitkisinin yararlarını tek tek sıraladı, nasıl tüketilmesi gerektiğinden bahsetti.

Ülkemizde son yıllarda popüler hale gelen besinlerden biri hardal tohumu… Kimya Mühendisi Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, pek kullanılan bir bitki olmayan ancak birçok hastalığa şifa olan hardal tohumunun faydalarını anlattı.

Huzursuz bacak sendromunun doğal ilacı: Huzursuz bacak sendromuna çare oluyor. Hardal tohumu kullanıp huzursuz bacak sendromundan kurtulmayan insan yoktur.

El ayak üşümelerini giderir: Kılcal damarlar el ve ayak uçlarında daha zengindir. Üşüme kılcal damarlarındaki dolaşım bozukluğudur. Kan, damarlarda tam dolaşacak ki homojen bir dağılım olsun. İşte el ayak üşümelerini gideren kesin çözüm de hardal tohumundadır.

Kendi küçük etkisi büyük! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tavsiye etti: Isınmayan el ve ayaklara 30 günde çözüm oluyorHardal tohumu aynı zamanda idrar yolunda meydana gelen enfeksiyonu kurutuyor. Öte yandan öksürük ve hırıltı problemine de çözüm oluyor.

Karpal tünel sendromu ağrılarını ortadan kaldırır: Sinir sıkışması olarak bilinen karpal tünel sendromuna da hardal tohumu çaredir. Karpal tünel sendromu için bulunmaz bir nimettir. Düzenli kullanıldığında ağrıları ortadan kaldırır. Hardal tohumu bu sorunun giderilmesinde bir hafta boyunca sabah akşam kullanılmalı, 8. günden-30. güne kadar günde 1’e düşürülmelidir. Çiğnemeden birkaç yudum suyla yutulmalı.

Raynaud sendromu tedavisinde etkili: Raynaud sendromu, stres durumunda veya soğuğa maruziyet durumunda vücudun bazı bölgelerinde uyuşma ve soğukluk olmasıdır. Hardal tohumu taneleri bu hastalığa da şifa olur.

HARDAL TOHUMU NASIL ALINMALI?

Hardal tohumunun yararlarından faydalanmak isteyenler; 1 ay boyunca günde 1 defa aç karnına bir tepeleme çay kaşığı hardal tohumunu çiğnemeden birkaç yudum suyla beraber yutmalıdır. Ancak fazlası zararlıdır. Böbrek yetmezliği ve tiroid şikayeti olan kişiler için hardal tohumu ve hardal tohumu kürü uygun değildir. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...