Tüp bebek otizm riskini artırmaz

Düzenleyen:
Tüp bebek otizm riskini artırmaz

SAĞLIK Haberleri

Özellikle son dönemde tüp bebek tedavisine ihtiyaç duyanların ve tüp bebekteki başarı oranlarının artması sonucu sağlık endişelerini de beraberinde getiriyor.

Ziyneti Kocabıyık - Tüp bebek metoduyla dünyaya gelen bebeklerin uzun süreçte sağlık problemleri yaşayacağı konusunda halk arasında dolaşan söylentilerin başında ‘otizm riskinin’ bulunduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi  Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu “Tüp bebeklerin otizmli olma riskinin daha fazla olduğu, halk arasındaki bir yanılgıdan ibaret. Yapılan araştırmalarda otizm ve tüp bebek konusunda herhangi bir ilişkiye rastlanmadı. Tüp bebek veya natürel yollarla dünyaya gelmiş bebekler arasında sağlık açısından herhangi bir fark yok” dedi. Aksine tüp bebek yöntemi ile doğan çocuklarda genetik hastalıklara ve anne adayı açısından da hamilelik süresince karşılan hastalıklara çok daha az rastlandığına dikkat çeken Prof. Dr. Pabuçcu “En önemli sebebi tüp bebek için sağlıklı embriyoların seçilmesi ve anne adayının daha sık doktor kontrolünde olmasıdır” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...