Karlar düşer Juve ağlar!

A -
A +

 Tebrikler Galatasaray... Bir defa daha müthiş bir iş başardı Cimbom. İtalyan devi Juventus'u Arena'nın çimlerine gömdü ve geçen sezon olduğu gibi bir defa daha Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım arasına girmeyi başardı.

Önceki gün maçın ertelenmesinin Galatasaraylı futbolculara büyük bir rahatlık getirmişti. Stres bitmişti çünkü UEFA Avrupa Ligi garantilenmiş, geriye sadece tek bir hedef kalmıştı. Sarı-kırmızılı oyuncular bu avantajı çok iyi kullandı.
Oyuncular müthiş bir konsantrasyonla başladılar maça. Galibiyeti getiren de işte bu konsantrasyon oldu. Portekizli hakemin bitiş düdüğü sonrası oyuncuların yaşadıkları sevinç patlaması, konsantrasyonlarının ne seviyede olduğunun apaçık göstergesiydi.
Zemin çok kötüydü. Tromsö maçını andıran bir görüntü vardı. Orada elenmiştik ama bu defa gülen biz olduk. Bu tip sahalarda futbol konuşmak çok doğru olmaz, sadece mücadele etmek lazım. Galatasaray da bunu yaptı ve mücadelesiyle müthiş bir zafer elde etti. Galatasaraylı futbolcular o kadar istekliydiler ki Juventus'lu oyuncular istedikleri hiçbir şeyi yapamadı. Hava şartlarından ziyade sarı-kırmızılı oyuncular hiçbir şeye izin vermedi.
Drogba-Sneijder organizasyonu harika bir golle neticelendi. İki tecrübeli oyuncu bu tip sahalarda nasıl oynanması gerektiğinin dersini verdi adeta.
Mancini'nin dün yaptığı hamleleri beğendim. Özellikle Umut hamlesi çok doğru bir zamanda yapıldı. Savunma kurgusunu da yavaş yavaş oturtmaya başladı. İki maçtır oynadığı üçlü savunmaya artık müdahale etmemesi lazım. Tabii burada Muslera'nın geri dönmesinin de büyük etkisi var. Savunma oyuncularının arkasında Muslera'nın olduğunu bilmesi, onları psikolojik olarak rahatlatıyor.
Galatasaray'ın dün elde ettiği zaferde bana göre en büyük pay taraftarındı. Bu hava şartlarında iki gün üst üste stadı dolduran taraftarlar, galibiyette başrol oynadı.

MAÇIN ADAMI
Galatasaray taraftarı

KIRILMA ANI
Sneijder'in golü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.