Beşiktaş'a yazık oldu

A -
A +

Siyah-beyazlıları Arsenal değil, tecrübesizlik ve maçın Portekizli hakemi Proença yendi.

Tek kelimeyle yazık oldu.        Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi gruplarını adeta avucunun içinden kaçırdı.            Siyah-beyazlı takımı dün gece çok beğendim. Müthiş bir oyun anlayışı ve taktik diziliş vardı. Slaven Bilic, Arsenal'e karşı çok iyi hazırlanmış. Takımını harika bir kurguyla sahaya sürdü. Arsenal gibi dev bir rakip karşısında ve deplasmanda ancak bu kadar iyi bir futbol oynanabilirdi.  Beşiktaş'ı Arsenal değil, tecrübesizlik ve maçın Portekizli hakemi yendi.
Daha 2. dakikada Mustafa Pektemek, kaleciyle karşı karşıya kalabileceği bir pozisyonda Demba Ba'ya pas vermek yerine, sırtını kaleye dönse gol atması işten bile değildi. Mustafa'nın ilk dakikalar olması sebebiyle yaşadığı heyecan ve tecrübesizliği, Beşiktaş'ın maça 1-0 önde başlamasına engel oldu.
Yenilen golde de tecrübesizlik ön plandaydı. Beşiktaş, neredeyse takım halinde savunmadayken topu ağlarında gördü. Bu pozisyonda Olcay Şahan, Alexis Sanchez'i kovalaması gerekirken, ceza sahasını niye terk etti anlayabilmiş değilim.
Gelelim maçın hakemi Proença'ya... Portekizli hakem dün akşam Beşiktaş'ın 1 değil, tam 2 tane penaltısını es geçti. 42'de Wilshere'in Motta'ya yaptığı hareket hem penaltı, hem de kırmızı karttı. Proença, kuralları uygulasa, Beşiktaş 1-0 öne geçecek ve rakibi 10 kişi kalacaktı. Aynı hakem 35'te Mustafa Pektemek'in ceza sahası içinde Debuchy tarafından düşürülmesinde de seyirci kalarak, turu adeta Beşiktaş'tan çaldı.
Beşiktaş'ta dün Olcay Şahan haricinde bütün oyuncuları beğendim ama en çok da İsmail Köybaşı ve Demba Ba'ya hayran kaldım. Demba Ba'yı Beşiktaş'ın yeni lideri olarak görüyorum. Sürekli hareket halinde ve takımını rahatlatan bir forvet. Sol ayaklı olmasına rağmen savunmanın sağında görev yapan İsmail Köybaşı, müthiş bir oyun oynadı. Atiba da ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Oğuzhan Özyakup da ilk yarıda çok etkili değildi. İkinci yarıda Demba Ba'ya daha da yakın oynayınca kendine geldi.
Beşiktaş, şu anda Türkiye liglerinin en hazır takımı. Eğer bu performansı devam ederse, şampiyonluğun en güçlü adayı olur.

MAÇIN ADAMI

İsmail Köybaşı

KIRILMA ANI

Verilmeyen penaltılar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.