Böyle bir takıma puan mı verilir?

A -
A +

Galatasaray'ın en vasat Şampiyonlar Ligi maçıydı. Anderlecht kötü oynamasına rağmen 6 net pozisyon buldu.

Uzun yıllar bu kadar kötü bir Şampiyonlar Ligi karşılaşması izlediğimi hatırlamıyorum. Bence Anderlect Şampiyonlar Ligi'nin uzak ara en kötü takımı.
Anderlecht gibi çok genç ve tecrübesiz bir takım, vasatın altında bir oyun sergilemesine rağmen TT Arena'da tam 6 pozisyon buldu, 1 de gol attı.
Galatasaray'da dün gece bir oyun kurgusu göremedim. Prandelli, Burak'ın yanına Pandev'i vermiş, arkalarına da Sneijder'i monte etmişti. Arkasındaki Dzemaili, Selçuk ve Melo üçlüsü de söz de ileriye top taşıyacaktı. Ancak koskoca Galatasaray takımı 3 tane düzgün pas yapamadı.
Galatasaray'ın yabancıları maalesef çok kötüydü. Prandelli'ye buradan seslenmek istiyorum. Senin kadrondaki Türk oyuncular, özellikle son aldığın yabancılardan çok daha iyi. Neden yerli oyuncularına dönüp bir bakmıyorsun?
Prandelli özellikle ilk 45 dakikalık bölümde takım kötüyken oyuna hiç müdahale etmedi. Zaten İtalyan teknik adam maçtan önce değişiklikleri de kafasında belirlemiş belli ki. "Pandev'i çıkarırsam Bruma'yı alırım, Selçuk'un yerine de Umut'u oyuna atarım." demiş.
Pandev'in yürüyecek hali yoktu. Şu halimle beni sahaya sürseler, ben de onun kadar oynarım. Burak tek başına pres yapıyor, Pandev destek vermiyor.
Belçika takımı çizgi defans anlayışıyla oynadı dün gece. Savunma arkasına atılabilecek toplarla pozisyon bulunabilirdi ama Burak dışında koşabilecek bir oyuncu yoktu. Burada Prandelli'nin neden Olcan'ı tercih etmediğini de anlayabilmiş değilim.
Selçuk'un oyundan alınırken yuhalanması futbolcuları çok olumsuz etkiledi. Özellikle Burak'ın net pozisyonda topa vurmak yerine Umut'a pas olarak kullanması, özgüven kaybının en büyük işaretiydi.
Maç biterken sürpriz bir şekilde atağa çıkan Chedjou, Burak'a "al da at" şeklinde verdiği pasla kötü gecenin kahramanı olmayı başardı.

MAÇIN ADAMI

Aurelien Chedjou

KIRILMA ANI

Burak'ın golü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.