Sanki bir rüyadan uyandım!

A -
A +
Bornova'dan İzmir'e ilk inişimde üniversitedeki hocamın tavsiye ettiği kitabı aldım. Büyük bir istek ve hevesle severek okumaya başladım. Birkaç gün sonra Ziraat Yüksek Mühendisi olduğumu bildiren "Çıkma Belgesi"ni alarak memleketim Kayseri'ye baba ocağına döndüm.
Ziraat Fakültesi'nden "Gıda Teknolojisi" bölümünden mezun olmuştum. Çalışma alanım gıda ile ilgili fabrikalardı. "Çay teknolojisi" hocası Prof. Dr. Hasan Tahsin Bey, bir gün derste:
"Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u neden aldı?" diye sormuştu.
Arkadaşlar çeşitli cevap vermiş ben de: "Peygamber Efendimizin meşhur hadis-i şerifinde buyurduğu müjdeye nail olmak için" cevabını vermiştim.
Düzgün bir insan olan hocamız bu cevabımdan dolayı beni sever benimle ilgilenirdi. Bana Çay-Kur'da çalışmamı önerirdi.
Kayseri'ye varınca, şoför olan rahmetli babamla kamyonumuza Rize'ye yük alıp yola koyulduk.
Çay-Kur Genel Müdürlüğünde doğrudan Genel Müdür Yardımcısı Mevlüt Beyin makamına vardım. Hocamın selamını söyleyerek kendisinden iş istedim. Hocamın selamını alan Mevlüt Bey, beni gayet kibar ve samimi bir şekilde karşıladı ve ağırladı. Hocam gönderdiği için onlar için özel olduğumu, kısa zamanda işe başlayabileceğimi belirttikten sonra evli olduğumu öğrenince "madem evliymişsin seni Fındıklı kazasına verelim. Oranın lojmanı da yeni, eşin rahat eder. Kısa süre sonra seni kurs için Japonya'ya da göndeririz" diyerek işlemler için beni personel servisine yönlendirdi.
Personel servisine gerekli evrakları verdim. İşlemler yapılırken servis şefi askerlik evrakımı sordu. Askerlik yapmadığımı söyledim. Askerlik yapmayanların işe başlatılamayacağını söyledi. Aman Allah'ım her şey bir anda bitti. Sanki güzel bir rüyadan uyandım. Sanki dilim tutuldu. Basiretim bağlandı. Yarım saat önce bana bir baba şefkati ile yaklaşan aynı binada bulunan Mevlüt Bey'in yanına gidip yardım istemek, özel adam olmamın faydasına ermek aklıma gelmedi.
Babam Rize'den ayrılmıştı. O gece Rize'de kalıp ertesi gün otobüsle Kayseri'ye döndüm. Kısa bir süre sonra Süt Kurumunun Adana Süt Fabrikasında işe başladım. Hemen Dr. Muhsin Beye adresimi bir kart ile birlikte bildirdim.
Aradan az bir zaman geçmişti. Fabrikada sanki soluk almadan çalışıyordum. Laboratuvarda telefonum çaldı. Devamı yarın

> Türkiye Gazetesi, İhlas Plaza 29 Ekim Caddesi No: 23 34197 Yenibosna/İSTANBUL - Faks:  0212 454 31 00
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.