Ondan çok şey öğrenmiştik

A -
A +

"İlerleyen yıllarda hocam ile iletişimim hiç kesilmedi. Tatil zamanlarında da hep karşılaşır sohbet ederdik."

1982 yılında Bolu Merkez Endüstri Meslek Lisesine kayıt olduğumda tanıdığım ilk öğretmen Muhittin Bey idi... 3 yıl boyunca elektrikle ilgili dersler verdi bize. Son derece kibar, nazik;  saygılı, erdemli, sakin, uysal; demokrat, ölçülü, sabırlı bir insandı. Kendisi benim rol modelimdi. Yani ona çok imrenir, onun gibi olmak isterdim. Bizlerin okul, aile, geçim durumlarımızı sorar, ne durumda olduğumuzu öğrenmeye çalışır bunu âdeta bir baba şefkatiyle yapardı bize...

Muhittin Bey her zaman iyi niyetliydi. En sorunlu öğrencilere bile şefkatle yaklaşırdı. Sağlığına çok dikkat ederdi. Sporcu bir kişiydi. Bazen bizimle futbol oynardı kısa süreli de olsa. Yaşı 35'in üzerinde olmasına rağmen çok seri hareketleri vardı. Sigara, içki, kahvehane gibi alışkanlıkları hiç yoktu.
80'li yıllarda okulda görev yapan 30 kadar öğretmenin % 90'ının arabası bile yoktu. Okul müdürümüz Sayın Hüseyin Bey'in "tosbağa" dediğimiz Volkswagen aracı, Muhittin Bey'in Anadol'u, Azmi Beyin ise Murat'ı vardı... Bu araçlar bize Ferrari gibi görünürdü...
1985 yılında meslek lisesini bitirdim. İlerleyen yıllarda hocam ile iletişimim hiç kesilmedi. Tatil zamanlarında da hep karşılaşır sohbet ederdik. Bizleri her zaman överdi.
1995 yılında mezun olduğum liseye tayin oldum. 6-7 yıl kadar da birlikte mesai yaptık. Saygın duruşunu hiçbir zaman kaybetmedi.

Emekli olduktan sonra da kendisiyle görüşmeye devam ettim. Evlatları İstanbul'da çalıştıkları için senenin çoğunu İstanbul'da geçiriyordu. En son iki ay kadar önce gördüğümde delikanlı gibiydi. Çok sağlıklı görmüştüm. Allah rahmet eylesin, kendisini çok severdim.
Ölüm haberini bir gazeteden mi okuyacaktım. Bu beni gerçekten çok derinden etkiledi. Vefatı Bolu'da yayın yapan Bolu'nun Sesi gazetesinde şöyle yayınlanmıştı:

"Bolu'ya 1967 yılında atandıktan sonra uzun yıllar Bolu Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümünde teknik öğretmen ve Atölye Şefi olarak görev yapan Muhittin Erküçük Hoca (70), geçirdiği ani bir rahatsızlık sonucu tedavi görmek için gittiği İstanbul'da hayatını kaybetti. Muhittin Erküçük Hocamıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz..."

Ondan çok şey öğrendik. Ondan öğrendiklerimizi biz de öğrencilerimize öğretebilmeyi arzuluyoruz. Mekânı cennet olsun...
Ali Özdemir-İstanbul

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.