Trump yargılanır ya da azledilir mi?

A -
A +
Aynı şey iş dünyası ve Wall Street için de geçerliydi. Ne var ki Amerikan halkı Trump’ı tercih etti. Bunda seçim sistemindeki tuhaflığın da katkısı oldu. Trump seçildiğinden beri medyayla kavgalı. Medyanın ona haksızlık yaptığı bir gerçek. Önce Rusya’nın Amerikan seçimlerine hile karıştırdığını ve Trump’ın da işin içinde olduğunu yazıp söylediler. 1,5 yıl her yerden bastırdılar. Çok fazla olmamakla beraber bazı Cumhuriyetçiler de onlara destek verdi. Bir şey elde edemediler. Bu sefer FBI avukatı Michael Cohen’i zorladı. Cohen, ABD Başkanı Trump'ı kastederek “adayın isteği üzerine” seçim finansmanı yasasını ihlal ederek, bazı kişilere sessiz kalmaları için ödemeler yaptığını itiraf etti. Anayasa hukukçusu Larry Tribe bu durumu şöyle anlatıyor: "İster doğrudan itham edilmeyen bir suç ortağı olarak tanımla ister tanımlama, 21 Ağustos 2018 günü itibarıyla şu an görevdeki başkan tam olarak budur, bugün yargı açısından rezalet bir gün olarak tarihe geçecek. Bu Michael Cohen'ın, seçime kısa süre kala, Trump adına seks skandallarını gizli tutmak için para ödeyerek bilinçli bir şekilde yasa dışı bir kampanya yürüttüğüne dair iki suçu kabul etmesinden kaynaklanıyor." (BBC Türkçe) Boston Globe’da Michael A. Cohen ise şöyle yazdı: “Böyle bir yasal bomba, Watergate skandalı sırasında bile patlamamıştı. Salı günü Trump hakkında suç duyurusunda bulunulmamasının en büyük gerekçesi olarak Adalet Bakanlığının görevdeki bir başkanı itham etme yetkisinin olmamasını bile gösterilebilir.” Şimdi soru şu: Trump yargılanır mı yoksa görevden azledilir mi? Trump’ın bu olaydan yırtacağını savunanlar da var ama artık Cumhuriyetçiler de Trump’ın arkasında durmuyor. Mitt Romney bile kimse kanunlarda üstün değil diye Tweet atarak Trump’ın yargılanması gerektiğini söyledi.
Bakalım ne olacak? Durum ortada. Ancak Trump’ın “Eğer herhangi bir şekilde hakkımda yargı yolu açılırsa piyasalar çöker ve herkes fakirleşir” demesi durumun parlak olmadığını gösteriyor.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN AŞAĞIDAKİ BAŞLIĞA TIKLAYINPKK, Karadeniz’de nal topladı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.