Mustafa mı Falcao mu?

A -
A +

Fatih Terim’in çözmesi gereken yeni problemi şu: Çift forvete devam mı, tek olacaksa hangisi?

Rakip ligin en az gol atan ekiplerinden Kayserispor olunca, Fatih Terim de popülist bir kadro sahaya sürdü.
Yeni golcüsü Mustafa cezası bittiğinden, Falcao da geçen hafta attığı iki golün kontenjanından sahaya on birde çıktı.
Muhtemelen, Fatih Hoca kadroyu yaparken tahtaya önce iki santrforunu yazdı, kalan isimleri sonra doldurdu. Çünkü, ön kenar oyuncusuz oynama ve iki beki açık oyuncusu gibi kullanma planı başka bir anlam taşıyamazdı.
Çift forvete rağmen pozisyon bulmakta zorlanan Galatasaray, üstüne Luyindama ve Taylan’ın bireysel hataları sonrası kalesinde iki gol birden görüyordu ki, Henrique’nin beceriksizliği sayesinde sarı kırmızılılar büyük ikramiye yakalamış gibi oldu.Devre bitmek üzereyken istenileni pek de yapamayan Sarrachi’nin tek ortasına, harika bir gol dokunuşu yapan Falcao, herkese “Form geçici ama klas kalıcıdır” sözünü yeniden hatırlattı.
Çift forvetli Galatasaray hiç de iyi görüntü vermiyordu ki, Fatih Terim 68’deki Emre Akbaba-Onyekuru ve Mustafa-Kerem değişiklikleriyle Galatasaray’ı yeniden fabrika ayarlarına döndürdü.  Özellikle Feghouli’nin de oyuna girişinin olumlu etkisi, üstüne Kayserispor’un fazla risk alması sonrası Onyekuru, 8 dakikada 2 gol bularak, Fatih Terim’in sahaya sürdüğü on birin hatalı olduğunu ilan eder gibiydi.
Galatasaray bu galibiyetle yarışa tutundu. Ancak, Fatih Hoca’nın çözmesi gereken yeni bir problemi var. Çift forvete devam mı edecek? Tek santrforla oynayacaksa o kim olacak? Bana öyle geliyor ki, iki haftadır “İşte Falcao bu” dedirten görüntüler veren Kolombiyalı yıldız, Mustafa’yı bir süre yedek oturtacak.
Bu arada maçın hakemi Halis Özkâhya yönetmesi hayli kolay maçta bile zorlandı. Verdiği ve vermediği faulleri geçtim basit taç kararlarında bile ciddi hatalar yaptı. Kayserisporlu Henrique’nin bir futbolcu arkadaşını olay yerinden uzaklaştırır gibi kendisini tutup taşıması tuhaflığını da önemsememesi çok şaşırtıcıydı.

MAÇIN ADAMI: Falcao

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.