Yeni öğrenciye yüzde 50 burs!

A -
A +
 
İstanbul Cevizlibağ'daki kampüsünde eğitim veren Yeni Yüzyıl Üniversitesi, özellikle tıp, eczacılık, diş hekimliği gibi sağlık alanındaki programlarıyla iddialı.

Kamuoyunda "Hastaneler Kralı" olarak bilinen ünlü iş adamı Dr. Azmi Ofluoğlu'nun girişimiyle kurulan ve ilk öğrencilerini üç yıl önce alan Yeni Yüzyıl Üniversitesi, öğrenci kalitesini artırmak için kesenin ağzını açtı. Üniversite, bu sene sağlıkla ilgili bölümler ve hukuk dışındaki fakültelerine kaydolanlara yüzde 50 burs verecek. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz, öğrenciler arasındaki seviye farkını bursla kaldıracaklarını söyledi. Vakıf üniversitelerinin kontenjanın yüzde 10'unun yüzde 100 burslu olmak zorunda olduğunu hatırlatan Gündüz, "Bu konuda ÖSYM'nin iyi iş yaptığını düşünüyorum. Öğrencinin seviyesi puanla ortaya çıkıyor. Yüzde yüz burslu ile burslu olmayan arasında fark var. İyi öğrenci sınıfının da kalitesini artıyor. Ya da tam tersi kabiliyetli, kapasiteli öğrenci tembelleşiyor. Biz de en düşük seviyedeki öğrencimiz yüzde 50 burslu olsun istedik" dedi. 3 bin 200 öğrencileri bulunduğunu, kısa vadede bu sayıyı 10 bine çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Prof. Dr. Gündüz, "Diğerlerine göre çok şanslı bir üniversiteyiz. Çünkü kuruluş aşamasında 10 fakültesi olan vakıf üniversitesi yok gibi. Vakfımızın bağlı bulunduğu kurumların yurt içi ve yurt dışında çok sayıda hastanesi var. Bu grup bizi daha iyi eğitim vermeye zorluyor. 200 civarında kadrolu öğretim üyemiz mevcut. Sadece bir hastenemizde bizden işaret bekleyen 15-20 profesörümüz var. 94 hastaneyi toplasak öğretim üyesinden geçemeyiz. Dolayısıyla bir bolluğun içindeyiz" şeklinde konuştu.  Gündüz, dileyen hazırlık sınıfı öğrencilerini yurt dışına göndermek istediklerini söyledi.
Dr. Azmi Ofluoğlu'nun Sancaktepe'de 30 dönümlük bir araziyi üniversitelerine bağışladığını aktaran Gündüz, şöyle devam etti: "Arazi için 600 daire yapılabilecek teklifler geldi. Ama üniversite kampüsü yapmaya karar verdik. Proje, öğrencinin sosyal hayatını da muazzam değiştirecek."

 
"7 KITA 7 RENK"
109 ülke 15 bin farklı öğrenci ve bir festival
Fatih Üniversitesi'nin artık geleneksel hale gelen "7 Kıta 7 Renk Kültür Festivali"nin dokuzuncusu yine renkli anlara sahne oldu. 109 ülkeden 15 bin öğrencinin katıldığı festivalde; eğitim hayatlarında başarıda üst sıralarda olan öğrencilere özel hediyeler verildi. Festivalde, dünyanın farklı kültürlerini anlatan ritim ve dans gösterileri düzenlendi; kendi alanlarında başarılı isimler ödüllendirildi. Ödül alanlar arasında  İbrahim Tatlıses, programcılar Nilgün Esin ve Ahmet Yeşiltepe ile iş adamı Ali Sabancı da vardı. Rektör Şerif Ali Tekelan, "Barış dolu bir dünya mirası bırakabilirsek görevimizi yapmış oluruz" dedi.


 
Da Vinci görseydi çatlardı!
Cüneyt Bitikçioğlu  İSTANBUL
Sultanbeyli Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, AB destek projeleri ile bir ilke imza attı. Havacılık eğitimi veren okul, Türkiye'nin lise düzeyinde ilk mini uydusunu yaptı. Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında Leonarda Da Vinci çağrısına başvurusu yapılan  uydu, başarılı projeleri arasında yerini aldı. Proje, 4 Avrupa Birliği üyesi ülkeyle birlikte gerçekleştiriliyor. İlk etapta 10 cm x 10 cm x 10 cm boyutlarında ve yaklaşık 1 kg ağırlığında olan uydunun iskelet tasarımı üretildi. GPS ile uydunun bulunduğun yerin konum, hız, yükseklik bilgilerinin online olarak takip edilmesi ve uydunun yolladığı görüntülerin işlenmesi ile ilgili testler ise, devam ediyor.  Meteoroloji balonu yardımıyla uydu, stratosfere gönderilecek.

 
ÇILGIN FİKİRLER
Bu gençler projeleriyle konuşuyor

"Sizin Fikriniz, Sizin Projeniz" adlı uluslararası yarışmaya katılacak lise belli oldu.

Biri, tuzlama kamyonlarının giremediği yolların buzunu çözecek otomatik bir aygıt yaptı. Diğeri servis şoförlerinin ve öğrencilerin denetlemesini sağladı. Bir başkası hızından ötürü kırmızı ışıkta duramayacak arabaları önceden fark edip karşı yönden gelen araç ve yayaları uyaran sistem geliştirdi. Bunlar, Renault'nun İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği "Sizin Fikriniz, Sizin Projeniz" adlı uluslararası yarışmaya katılacak gençler tarafından tasarlandı. Dereceye girmek için mutlaka uygulama başarısı da gerektiren yarışmanın birincisi olan Füsun Yönder Anadolu Lisesi, 14-16 Haziran'da Türkiye'yi Fransa'daki finalde temsil edecek. Cüneyt Bitikçioğlu 


'BEZMİALEM' PROJESİ
'Okullu' refakatçılar
Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, "Gönüllü Refakatçilik Eğitimleri" ile örnek bir iyilik hareketi  başlatıyor. Üniversitenin Sürekli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından gerçekleştirilen eğitimlerle, hastalara merhem olacak gönüllüler yetiştirilmesi amaçlanıyor. Ücretsiz olan kursun ilk programa 25 kursiyer katılacak. 35 saati uygulama toplam 70 saatten oluşan eğitimleri başarıyla tamamlayanlar Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi servislerinde sorumlular gözetiminde hastalara hizmet vermeye başlayacak. Başvurular 0212 453 17 00- 7301 numaralı telefonlardan devam ediyor.

 
Orhan Kural, sigaranın zararlarını anlattı.

SİGARA İLE SAVAŞ
Liseli sözü: İçmeyeceğiz
Sigara ve alkole karşı verdiği mücadeleyle tanınan Prof. Dr. Orhan Kural, Kadıköy Kız Lisesi'nde öğrencilerle buluştu. Kural, yanında getirdiği bir kavanoz suyun içerisinde bekletilmiş sigaraları gençlere koklattı. Adeta lağım kokusu aldıklarını belirten öğrenciler, "Bu kokuya dayanmak çok zor. Sigara içmeyeceğiz" dedi. Gençler, sigaranın zararlarını her yerde anlatacaklarını söyledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.