Hakan Fidan'la ilgili algı operasyonu ve hastalıklı muhayyile

A -
A +

Twitter'de bir şehir efsanesi var biliyorsunuz. Üstelik mahlası yani nick name'i benim adımla başlıyor.

Yazdıklarına büyük önem atfediliyor. Onu izlenir kılanlar malum Gülen örgütünün gerçek ve çoğu fake hesaplarının takibi artırması. Takipçisi 100 bine çıkarılan ve peş peşe 'keramet' yumurtlayan biri Türkiye'de büyük bir merakla izlenir ve takipçisi de hızla artar.
Bu bilinenden yola çıkılıyor.
Birtakım üst bürokratlarla, gazetecilerle ya da iş adamlarıyla bağlantıları olan ve bilgi alan biri için yazılması son derece kolay mesajları arka arkaya veriyor söz konusu twitter hesabı. Okuyanlar da yazdığı her şeyde büyük anlamlar buluyor.
Her yazdığı bir amaca yönelik algı oluşturmak ya da mevcut algıyı güçlendirmek.
Bunu nasıl yapıyor bakalım.
Önce birini hedefe koyuyor. Hal edilmesi gereken bir kişidir bu.
Diyelim ki o hedef bir iş adamıdır ve adı da Hamdi Kılıç'tır.
Yapılacak ilk iş Hamdi Kılıç'ın bağlantıları, geçmişi, ilişkileri, yakın olduğu kişiler, ailesi hakkında tüm DOĞRU BİLGİLERİ art arda sıralamaktır.
Doğru bilgileri sıralamanın şöyle bir faydası vardır. Okuyan ve onu kenarından köşesinden tanıyan herkese "evet doğru yazmış" dedirtir bir kere.
İkinci aşama, hedefteki Hamdi Kılıç'ı çökertecek bir suçlama bulmaktır.
O da tespit edilir.
Ve hikâye yazılmaya başlanır.
Tamamen hayal ürünü bu hikâyeyi şu anda bendeniz yazıyorum, bakalım beğenecek misiniz?
Doğru bilgi-1: Hamdi Kılıç'ın Türkiye'ye gelen Fyodor Saburov adlı Rus iş adamıyla iş ilişkisi vardır. Kılıç, Rusya'da inşaat ve yol işleri yapmaktadır.
Doğru bilgi-2: Hamdi Kılıç'ın Rus partneri Fyodor Saburov, aynı zamanda Türkiye'deki atom santralinin yapımındaki konsorsiyumda da yer almaktadır.
İftira-1: Bu iş ilişkisinin ardında bir "ihanet" yatmaktadır.
Doğru bilgi-3: Hamdi Kılıç'ın Başbakan'la ilişkileri çok iyidir. Kızının nikâhına da gelmiştir Başbakan. Çocukları aynı okulda okumuştur.
Doğru (olması muhtemel) bilgi-4: Hamdi Kılıç, Başbakan'a Fyodor Saburov'la iş ilişkisinden bahsetmiş ve onun güvenilir olduğunu söylemiş olabilir.
Ve şimdi kreşendo:
İftira-2: Rus iş adamı Fyodor Saburov aslında FSB ajanıdır.
Ve çıkarım: Ülke güvenliğini ilgilendiren bir atom santralininyapımında bulunan konsorsiyum üyesi bir iş adamının ajan olması Türkiye'yi büyük tehlikeye sokar. Başbakan kandırılmıştır ve hem de en yakını olan Hamdi Kılıç tarafından.
Sonunda tüm bu gerçek ve doğru bilgilerin ardından yazılanları okuyanlar o Rus iş adamı Fyodor Saburov'un bir FSB ajanı olduğuna da inanırlar. Hamdi Kılıç Türkiye'yi büyük tehlikeye atmıştır. Kandırılan Başbakan da buna ortak olmuştur.
GERÇEK SEBEP VE SONUÇ: Tüm bu paylaşımın arkasındaki gerçek sebep ise şudur. Bu algıyı oluşturmak için operasyon yapan "yazar" atom santralinin yapımının Amerikan şirketine verilmesini istemektedir. Çünkü ABD'nin bu santrali kontrol etmesi amaçlanmakta, Türkiye'nin buradan bir nükleer silah üretmeyeceğinin garanti altına alınması gerekmektedir.

HAKAN FİDAN'A DA AYNINI YAPIYORLAR

Mossad ve CIA tarafından yönlendirildiği söylenen Gülen örgütü elemanları da aynı yöntemi izliyor twitter'da oluşturdukları fenomenlerle. Yazan kişi ya da kişiler de aynı yöntemlerle 'keramet'e göbek attırıp duruyorlar.
Önce Hakan Fidan ile bir iş adamı arasında arkadaşlık ilişkisinden söz ediliyor.
Bu iş adamının Başbakan'la da yakın olduğu vurgulanıyor.
O iş adamının İran'la ticaret yaptığının altı çizildikten ve tüm bu doğru bilgilerden sonra sıra iftiraya geliyor:
İftira: Hakan Fidan İran ajanıdır. Dışişleri Bakanlığındaki ortam dinlemesini o yapmıştır. Sonra da İran'a vermiştir. İran da Suriye'ye vermiştir. Suriye de sızdırmıştır.
İftiranın sağlaması(!): Çünkü Bülent Arınç "Bu casusluk kasedi Suriye tarafından sızdırıldı" demiştir.
Aristo'yu mezarında fıldır fıldır döndüren bir mantık.
Bu sayıklamalara ve hastalıklı bir muhayyilenin ürünü olan suçlamalara itibar edenler olabilir.
Bu serbest.
Ama bu abukluklar üzerinden siyaset ve gazetecilik yaptıkları için kendi itibarlarını da düşünsünler.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.