Seçimin kaybedenleri

A -
A +

Seçimin kazananı belli: AK Parti ve Tayyip Erdoğan...

Ama bir de kaybedenleri var.
Kemal Kılıçdaroğlu ve partisi CHP:
Gülen örgütünün hükümeti devirme takvimine uydu ve Pensilvanya'nın ipiyle kuyuya indi. Kör kuyularda merdivensiz kaldı.
Boğaziçi aşireti ve medyası:
Elindeki imkânlar dikkate alındığında yüksek bir akıl üretmesi gereken İstanbul sermayesi, finans oligarşisi ve onun medyası şantaj kasetlerine karşı ilkeli ve ahlaki bir duruş koymak yerine böylesine eski usul operasyonlara destek vererek kaybettiler.
Pensilvanya ve Gülen Örgütü:
40 yılda biriktirdiği itibarını şantaj kasetleri, yargı operasyonları, yasa dışı siyaset dizaynlarıyla yerle bir etti.
Mustafa Sarıgül:
Cemaate bel bağladı. Boğaziçi aşireti ve medyası ona yoğun destek verdi. MHP'den oy devşirildi ama malzeme bu kadardı. Tüm bu destekle CHP'nin oyunu ancak yüzde 3 artırabildi. Oysa rakibi Kadir Topbaş 5 puan artırarak geçen seçimdeki 7 puanlık farkı 9 puana çıkardı. Sarıgül seçim sürecindeki saldırganlığı, aşağılamaları ve hakaretleriyle de zaten kaybetmeye başlamıştı.
Pensilvanya Medyası:
Yalan, çarpıtma dolu habercilikleriyle Hürriyet, Taraf, Aydınlık, Zaman, Bugün, Aydınlık, Sözcü ve tabii Açık Mert Korkusuz adlı gazeteler.
Pensilvanya dizileri:
Peygamberimiz Miraç'tan indirilip kamyonet kasasına bindirilecek kadar gözü dönmüşlük sergilendi. Bunun için özür bile dilenmedi. Sonra da TV dizisindeki bu durumu protesto eden bir oyuncunun rolü, "senaryo gereği" köpeklere parçalattırılarak sonlandırıldı.
Cihan Haber Ajansı:
Seçim gecesinde oy oranlarını sürekli olarak manipüle ederek farklı bir algı ve kafalarda soru işareti oluşturmaya çalıştı. Kaybedeceklerini anlayanların telaşıyla bir ahlaki deformasyon sergilendi "seçime hile karıştı" algısı meydana getirilmek istendi.
SONAR Araştırma şirketi ve Hakan Bayrakçı:
SONAR araştırma şirketinin CHP'li sahibi Hakan Bayrakçı sık sık "AK Parti'nin oyu en az yüzde 15 düştü. AK Parti'nin oylarını yüzde 45-46 bulan araştırma şirketleri seçimden sonra kendilerine başka iş arayacaklar" dedi. Şimdi SONAR'ın kendini feshetmesi ve Hakan Bayrakçı'nın da başka bir iş yapması gündemde bir kaybeden olarak.
CNN Türk ve Habertürk:
Seçim gecesi sürekli olarak bir kuşku oluşturarak Gülen örgütü ve ona bağlı Cihan Haber Ajansı'nın manipülasyonlarını yansıtarak kaybedenler arasına katıldı.
Paralel yapının sosyal medya trolleri:
Sosyal medyayı fake hesaplarla çok iyi kullanan ve "Peygamberimiz tweetleri ikiye katlayın talimatı verdi" diyecek kadar gözü dönen Pensilvanya talimatını kıyasıya kullanan Paralel yapının trolleri seçimin ilk sonuçları alınmaya başladığında tek tek ortadan silindiler.
Neo-Con çetesi ve ceket üstünden tansiyon ölçen İngiliz tıbbı:
Onlar da kaybettiler. Hem de Wall Street Journal'leri, The Economist'leri, Guardian'ları, Financial Times'larıyla birlikte. Fethullah Gülen'i dünya medyasına ve kamuoyuna "bakın ne kadar cici bir dini lider" diye epey sevdirmeye uğraştılar ama boşa çabaydı.
Aydın Doğan:
Tüm yayın organlarını ve köşe yazarlarını Pensilvanya'nın emrine tahsis etti. Hükümeti yıpratacağını düşündüğü her habere yer verdirtti. Bir medya patronu olmaktan çıktı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun antrenörü gibi çalıştı.
Turgay Ciner:
İlk önce Pensilvanya'nın isteklerini yerine getirmede biraz ayak sürüyecek gibi oldu ama özel hayatını paramparça eden bir şantaj kasedi piyasaya sürülür sürülmez pes etti ve tüm yayın organlarını Gülen örgütünün kullanımına sundu.
TIR operatörleri:
Türkiye Cumhuriyeti devletinin içine; yargısına, emniyetine, bürokrasisine ve askerine sızmış olan çete elemanları MİT TIR'ını durduracak ve içinde silah arayacak kadar gözlerini kararttı. TIR operasyonu kısa zamanda açığa çıkarıldı ama tahribatı epey fazla oldu.
Tuzluklar:
AK Parti tabanı tarafından seçilip meclise yollanan kimi milletvekilleri, Pensilvanya'dan talimat alarak hükümette sarsıntı meydana getirmeyi amaçladılar ve tek tek istifa ettiler. Başbakan onlara "tuzluk" adını taktı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.