Maliki CHP-Cemaat ekürisinin elinde patladı

A -
A +
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olabilme ihtimalinin arttığını, cemaat güdümlü medyanın, iş tuttukları 'neo-con'cu gazete Washington Post'un operasyonel IŞİD röportajını büyük bir hevesle, abartıp çarpıtarak yayınlamalarından daha iyi anlıyoruz. Bu gazetelerin Gaziantep'te Suriyelilere yönelik olaylarla ilgili kışkırtıcı haberlerini de aynı bağlamda okumak gerek.
Ama tam Davutoğlu yüzünden tüm komşularımızla kavgalı olduğumuzu yeniden "kanıtlamaya" girişeceklerdi ki Irak Başbakanı Nuri El Maliki olayı patlak verdi.
Geçen yılı hatırlayalım.
Başbakan Tayyip Erdoğan, Maliki'nin tamamen yasa dışı bir uygulamayla, hukuku ayaklar altına alarak idama mahkûm ettirdiği Sünni siyasetçi Tarık Haşimi'yi Türkiye'ye kabul ettiği için CHP'nin haşin saldırılarına uğruyor. Kılıçdaroğlu ve CHP kurmayları Maliki'nin papağanı gibi Erdoğan'ın Irak'ta mezhep savaşı çıkarmaya çalıştığını ileri sürüyorlar.
Bu uzaktan flörtün ardından mutlu gün gelip vuslat gerçekleşiyor tabii. Maliki, Kemal Kılıçdaroğlu'nu Bağdat'ta ağırlıyor.
Tarih 21 Ağustos 2013...
Erdoğan'ı mezhep savaşı çıkartmaya çalışmakla suçlayan Maliki'nin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bağdat temaslarına, neredeyse tamamı Şii partilerin temsilcilerinden oluşan bir görüşme programı hazırlamış olduğu ortaya çıkıyor. Bunu, geziyi izleyen Cumhuriyet'ten Utku Çakırözer yazıyor.
Esasında Irak'ta mezhep savaşı çıkartmak isteyen Maliki'nin ta kendisidir. Irak ordusunu Şiilerden oluşturmuş, Sünni politikacıları siyasetten dışlamış, polis baskısı uygulayıp cezaevlerine attırmış, Sünni halk üzerinde ekonomik ve sosyal baskılar kurmuştur. Sadece bir örnek; Anbar eyaletinde isyan eden Sünnilerin yaşadığı şehirleri baraj kapaklarını açıp sular altında bırakmış ve daha akla hayale gelmedik alçaklıkları yapmıştır. Şii lider Sistani bile ona karşıdır.
Oysa IŞİD denen terör örgütü eğer sosyal bir zemin bulabilmişse bunun tek sebebi Maliki'ydi. Ne yazık ki Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmay ekibinin gözleri Erdoğan obsesyonuyla kör olmuş, dış politikayı okuyamaz hâle gelmişlerdi. Bağdat temaslarında CHP kurmayları, Iraklı yöneticilerin Türkiye hakkında utanmazca söylediği yalanları pişkinlikle sineye çekmişlerdi.
Ne oldu şimdi?
Maliki'yi Bağdat'a kadar gidip "onore" eden, destekleyip ta oradan TC hükümetini ve Erdoğan'ı eleştiren CHP'ye, onun liderine ve "dış politika" kurmaylarına soruyorum bunu.
Dünya Türkiye'nin durduğu yere gelmedi mi? ABD'si ve hatta İran bile.
Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum yeni hükümeti kurma görevini Meclis Başkan Yardımcısı Haydar El Abadi'ye verdi. Davutoğlu üç gün önce o geceyi anlatı:
"Maliki darbe yapmasın diye o gece ABD kurmaylarıyla fazla mesai yaptık."
Erdoğan ve onun Dışişleri Bakanı Davutoğlu bir kez daha haklı çıktılar.
Dış politikaya böyle trene bakar gibi bakanların iç politikadaki yüzde 38'lik sonucu bile büyük bir başarıdır. Bu biraz da kendileri gibi Erdoğan nefretiyle kör ettikleri Beyaz Türk seçmen ve gaflet içindeki MHP'liler sayesindedir.
Davutoğlu "komşularla sıfır sorun politikası" dedi.
Soralım. Türkiye'nin hangi ülkeyle sorunu var? Çok haklı olduğu ve yalnız bırakıldığı Suriye meselesi dışında. Kıbrıs, Yunanistan, Bulgaristan, Rusya, Gürcistan, İran? Ve taziyeden sonra ilişkilerin hayli yumuşadığı Ermenistan.
Ellerinde bir tek Suriye ve İsrail kalıyor. Tepe tepe kullansınlar iki kanlı ve faşist yönetimi.


ÇATI PARTİLERİNİN BAŞKANLARI, HU!

CHP ve MHP'yi tuhaf bir pişkinlikle "çalışmadılar, rehavete kapıldılar" diye eleştiriyorsunuz.
Mesela siz Mustafa Destici; BBP'nin Sayın Genel Başkanı. Tabanınızın karşı çıkmasına, Alperenlerin açıkça "bize danışılmadı" demelerine rağmen İhsanoğlu'na; o karanlık proje adaya oy verdiniz.
İşte gelinen nokta.
Sivas, yani BBP'nin kalesinde sonuç:
AK Parti 30 Mart seçimlerinde yüzde 53 oy alırken Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan'a oyların yüzde 70'i gitmiş. Bu oylar kimin, hiç düşündünüz mü?
Sonuç ortada. Özür dilemeyi, istifa etmeyi düşünüyor musunuz?
Sadece siz değil. DSP Genel Başkanı Masum Türker. Siz ve diğer 11 partinin başkanı da.
Rahat mısınız?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.