TACİZCİYE BENZETİLDİ, HAYATI KARARTILDI

A -
A +
Vakit gece yarısıydı. Bilgisayar teknikeri Cengiz Tiryaki'yi uyku tutmamıştı. Canı sigara içmek istedi ama akciğer hastası babasıyla ameliyatlı annesini rahatsız etmek istemiyordu. Geç saatlerde bir düğünden dönmüşlerdi ailece ve ikisi de uykuya dalmıştı zaten.
Cengiz, sessizce apartman kapısının önüne indi. Saat 02.00 sularıydı. Sokaktan geçen tek tük insanlara bakarak ve gecenin ıssızlığını içine çekerek sigarasını içti. Tam söndürüp kapıya yönelecekti ki aniden karşısına iki kişi dikiliverdi; biri kadın, diğeri de erkek. Ona, kollarını kaldırıp yere yatmasını söylediler. Sivil giyimliydiler. Çekindi Cengiz ama yine de sordu "Siz kimsiniz, neden yere yatacakmışım?" diye. Polis olduklarını söylediler. Cengiz inanamadı ve kimlik istedi. Göstermediler. Cengiz yine de "Ben bir şey yapmadım, neden yere yatacakmışım ki" diye itiraz edince, kadın olanı kolundan tuttu, erkek de var gücüyle silahının kabzasını gözünün üstüne vurdu. Sendeleyerek yere yığılan Cengiz'i kıyasıya tekmelemeye başladılar. Cengiz "Gözüm gitti, imdat" diye bağırıyordu. Dahası yanlarındaki köpeğe önce karnından sonra da sırtından ısırttılar.
Gecenin sessizliğinde yankılanan sesler, tüm apartmanı uyandırdı. Tabii yaşlı anne ve babasını da. Telaşla aşağıya inip oğullarını korumak istediler ama 72 yaşındaki baba İhsan Tiryaki ile 68 yaşındaki anne İkafat Tiryaki de o iki kişinin hışmından nasiplerini aldı. Babayı yumrukladılar, annesini de duvara dayayıp ameliyatlı karnına tekme attılar.
Cengiz Tiryaki onların polis olduğuna inanmıyordu. Bir ara polis çağırmayı düşündü. Şaka gibi.
Ama geldi polisler; 15 kişilik destek ekibi. Onlarla beraber Tiryaki ailesi "etkisiz" hâle getirildi. Sonra kelepçeyle hastaneye götürüldüler. Gözü tamamen kapanan ve köpeğin parçaladığı karnına dikiş atılan Cengiz Tiryaki iki hafta iş göremez raporu aldı. Yediği yumruklardan dudağı patlayan ve çenesi yarılan Baba İhsan Tiryaki'nin çenesine de dikiş atıldı.
Tiryaki ailesi polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundular.
Olayla ilgili olarak Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Dormagen şehri polisi basın bürosu aracılığıyla şu açıklamayı yaptı:
"Olay günü saat 18.45 sıralarında polise bir cinsel taciz ihbarı geldi. Cinsel tacizin yaşandığı bölgede saat 02.30 sıralarında sivil ekiplerimiz zanlının eşkâline uyan bir erkek gördüler. Memurlarımız kendilerini polis olarak tanıttıktan sonra şahsın kimliğini tespit etmek istediler. Sözkonusu kişi kimlik tespitine izin vermeyerek polislere karşı koydu. Bunun üzerine kişinin evine yakın yerde arbede yaşandı. Şahsın aile fertleri de polislerin üzerine saldırdı. Polislerden biri şiddetli şekilde tehdit ve saldırıya uğradı. Uyarı için havaya ateş edildi. Resmî kıyafetli polisler olay yerine gelmesine rağmen şahıs direnmeye devam etti. Ancak köpekle etkisiz hâle getirilerek gözaltına alınabildi. Şahsa ilk müdahaleyi yapan memurlarımız yaralanarak iş göremez hâle geldiler."
Olay mahkemeye intikal etti. Hâkim, Tiryaki ailesinin avukatını çağırıp "Cengiz suçlamaları kabul etsin, altı ay cezayla kurtulsun" dedi. Bu arada anne ve babası eğer şahitlik etmeye devam ederlerse yalancı şahitlikten de onları tutuklatacağını söyledi.
Ancak gelgelelim bir Alman öğretmen de polisler aleyhine şahitlik etmekteydi. Öğretmen "Beni tehdit ettiler" dedi ve ama hâkim bunu dikkate almadı. Cengiz Tiryaki mahkemede 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Üst mahkemeye itiraz ettiler, dava iki yıldır sürüyor. Polisler Tiryaki ailesini her duruşmada tehdit ediyorlar.
Unutmadan söyleyelim.
Cengiz'e  "Pis Taliban" diye bağıran polisler tacizciyi bulamadılar ama tacize uğrayan kızı mahkemeye çıkardılar. Genç kız, "Cengiz değildi, polisler onun olduğunu söylemem için baskı yaptı" dedi. Taciz edeni tanıdığını ama ismini veremeyeceğini de sözlerine ekledi.
Cengiz Tiryaki'nin bugüne dek harcadığı para 20 bin Euro.
Burası Almanya.
Türkiye'deki kullanışlı aptalların hâlâ demokratik bir ülke sandığı yer.
Bir polis devleti.
Türkiye ne mi yapıyor?
Bilmem?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.