YPG’ye ve Rusya’ya KORAL ET hediyesi

A -
A +
Dört gün önce ajanslara düştü haber.
Rus uçakları yine her zamanki gibi muhalifleri ve sivil halkı bombalamak üzere havalanmış, ancak gidip Haseke’nin güneydoğusunda bulunan Hole bölgesindeki YPG/YPJ kadın kolları kampını yerle bir etmişti. Onlarca teröristin öldüğü açıklandı. YPG kızgın, Ruslar ise şaşkındı. Üzüntülerini iletirken bir bilgiyi de açıklamak zorunda kaldılar. Pilotları yanlış bir koordinat tespitinden dolayı orayı bombalamışlardı.
Aslında hata yapmamışlardı. Uçakların koordinatları, sınırlarımızda konuşlandırılan KORAL sistemleri tarafından köreltilmişti, sadece bu.
Geçtiğimiz yılın aralık ayında öğrendik biz bu sistemi. Meğer daha önce Ege’de de kullanılıyormuş.
Aselsan yapımı milli üretim olan KORAL Hava Savunma Sistemi 100 kilometre menzile sahip. Araç üzerine entegre edilerek kullanılabilen iki farklı mobil unsuru var. Bu unsurlardan ilkini Radar Elektronik Destek Sistemi (KORAL-ED), diğerini ise Radar Elektronik Taarruz Sistemi (KORAL ET) oluşturuyor. KORAL ED, düşman radar yayınlarını tespit ettikten sonra tüm bilgiyi KORAL ET’e iletiyor. Bu sistem de hedef radarlarını karıştırıyor veya köreltiyor.
 
Suriye sınır hattına sevk edilerek aktif hâle getirilen KORAL yerli hava savunma sistemi daha kurulurken Rusların dikkatini çekmiş. Rusya’nın Jeopolitik Sorunlar Akademisi üyesi Konstantin Sivkov "KORAL sistemleri S-400'ler için bir engel teşkil edebilir ama köreltemez. Bir de gözleme menzilini yüzde 20 oranında düşürebilir" demişti.
Sonuç ortada.
Başlıktaki gibi, bu bir KORAL ET hediyesi; hem YPG’ye, hem de Rusya’ya.
Komşulukta hediye vermek ilişkileri güçlendirir.
 
Sönmez Ahi hâlâ Genelkurmay’ın avukatı mı?
 
MİT tırlarını durduran tutuklu Tuğgeneral Hamza Celepoğlu’nun avukatı olarak tanıdık onu. Sonra o da tutuklandı. Kendisi gibi avukat olan Bekir Mustafa Yılmaz ve Tarık Çilekçi ile birlikte.
Adı Sönmez Ahi.
Savcılık iddianamesine göre MİT tırlarıyla ilgili yasak belgeler Cemaat’in havuzundaki Cumhuriyet gazetesinde yayınlamadan önce Can Dündar’ın Ankara Rönesans evlerindeki villasını fahiş bir fiyatla satın almış. Fahiş fiyat derken örnekleyelim. 1,5 milyon liralık villaya 5 milyon lira ödemiş.
Can Dündar’ın 650 metrekare büyüklüğündeki lüks villasını Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ODTÜ sınırından geçecek olan yeni yol çalışması nedeniyle satışa çıkardığını biliyorduk zaten, ama kim aldı bu sayede öğrenmiş olduk. O vakitler yol için en sert yayınları yapmasının nedeni de buymuş demek ki.
Sonra tesadüfler zincirine bir başka halka daha eklendi. Sönmez Ahi, tutuklanan diğer avukat Tarık Çilekçi’nin bacanağı.
“Tarık Çilekçi kim” diyeceksiniz şimdi.
23 Ekim 2011 tarihli KPSS sınavlarında 85,700 puan alarak Türkiye 48.’si olmuş kişi. Hani şu cemaatin tüm akraba ve taallukatının büyük başarılar kazandığı skandal sınav. Cemaat hâkim ve savcı yerleştirmeye doymuş olmalı ki bunu avukat olarak değerlendirmiş.
Fethullah Gülen ile fotoğrafları var. Evindeki arama sırasında iki saksıyı birbirine geçirerek sakladığı hafıza kartı ile sinyal kesici jammer cihaz bulunmuş.
Savcılık iddianamesinde Çilekçi’nin gözaltına alınan avukat Bekir Mustafa Yılmaz ile para trafiğinin belirlendiği, Sönmez Ahi’nin de bir kadınla yaptığı konuşmada “Can Dündar’dan villa aldık” dediği ifade ediliyor.
Şimdi asıl soru Genelkurmay Başkanlığı’na.
Sönmez Ahi Necdet Özel döneminde Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği tarafından kurumun avukatlar listesine alınmış. Yani, Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi avukatı.
Kısa bir google taramasında Sönmez Ahi’nin Genelkurmay ile ilgili davalarda yaptığı açıklamaları okuyabilmek mümkün oluyor zaten.
Cevabı merak ediyorum.
 
PKK da CHP’ye karşı boş değil
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İktidar PKK ile iş birliği yapıp ülkeyi terörle boğuyorlar” dediği gün PKK’nın Kandil takımı liderlerinden Mustafa Karasu CHP’ye yeniden el uzattı:
“Gelin barış bloku için iş birliği yapalım”
Daha önce Duran Kalkan aynı çağrıyı yapmıştı. Kemal Bey’in hendekçilere “arkadaş” demesi çok umutlandırdı PKK’lıları. Az değil, CHP milletvekilleri Gamze İlgezdi ile Sezgin Tanrıkulu teröristlerin cenazelerinde gözyaşı döktü.
PKK da onlara karşı boş değil demek ki.
Hükümet-devlet de operasyon üzerine operasyon yaparak, PKK’lıları ilçelerden âdeta kazıyarak müthiş bir iş birliğine imza atıyor.
Kemal Bey!
Gölge CIA olarak bilinen Stratfor belgelerinde TR 705 koduyla numaralanan ve kendi milletvekillerin tarafından CIA ajanı olarak suçlanan Sezgin Tanrıkulu ile siyaset yapmayı daha ne kadar sürdüreceksiniz acaba?
Neyse sormamış olayım, cevabını biliyorum zaten.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.