İsviçre’deki FETÖ yapılanmasına ilişkin açıklama

A -
A +
Geçtiğimiz hafta Cumartesi günkü (3 Eylül 2016) “İsviçre’deki FETÖ yapılanması” yazımda İnsaat ve Sera Parket’den Dilek Ekinci” ismi geçmekteydi.
 
İsviçre’den bana bir mail gönderen ve adının Dilek Uçak Ekinci olduğunu belirten bir hanımefendi yazıda kendi isminin geçmesini şaşkınlıkla karşıladığını, isminin bu listeye nasıl girdiğini bilmediğini, söz konusu şirketle hiçbir bağlantısının bulunmadığını belirterek eklemiş:
 
“Hele FETÖ’cülükle hiç mi hiç alakam yok” .
 
Dilek Uçak Ekinci kendisinin 9 yıldır Diyanet Vakfı’nda koordinatör olarak çalıştığını, Zürih Belediyesi Yabancılar Komisyonu Yönetim kurulu üyesi olduğunu belirterek şöyle demiş:
 
“Ayrıca İsviçre'nin en büyük kantonal İslami çatı kuruluşunun yönetim kurulu ve AYRICA Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) Yurt Dışı Vatandaşlar Danışma Kurulu(YVDK) İsviçre üyesiyim. Başka hiçbir sektör ile ilgim yok! Üstelik İsviçre gazetelerinde Erdoğancı olarak suçlanıyorum. Bu suçlamayı kabul etmiyor ve düzeltilmesini talep ediyorum.”
 
Ben de bir isim benzerliği olabileceği şüphesini (yazıdaki isim Dilek Ekinci, açıklama gönderen hanımefendinin adı ise Dilek Uçak Ekinci. Sektörler de tamamen farklı) saklı tutarak bu açıklamayı herhangi bir olası mağduriyete sebep olmaması açısında olduğu gibi yayınlıyorum.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.