FETÖ operasyonları mağdurları ve hassasiyet

A -
A +

Yüz binlerce kişiyi kapsayan bir operasyon söz konusu olan.

 

Kolay değil, soruşturmayı kılı kırk yararak yürütseniz bile bir yerde hata olabiliyor. Lâkin insanız sonuçta, bu hatalar bazı mağduriyetlere sebep olabilir. Önemli olan bu mağduriyetleri zamanında tespit edip giderebilmek.
FETÖ’cüler büyük gayret içinde. Amaçları o ahlaksız taktikleri ve asılsız ihbarlarıyla yeni mağduriyetlere sebep olarak operasyonları itibarsızlaştırmak, mücadeleyi zaafa uğratmak. Artık o kadar aleni yapıyorlar ki görebiliyoruz.
Bu konudaki bir iki yazımdan sonra mektuplar yağdı. Şikâyetlerin büyük kısmını hâlâ çalışmalarına başlayamayan Meclis Araştırma Komisyonu üyelerinden Burdur Milletvekili Reşat Petek’e ilettim. Ancak hükümet bu arada önemli bir adım attı ve FETÖ ile yürütülen mücadelede haksızlığa uğradığını iddia edenlerin ayrıştırılması amacına yönelik olarak Başbakanlık’ta ve her ildeki valilikler bünyesinde kurullar oluşturulmasına karar verdi.
İllerdeki kurullar kendilerine ulaştırılan itirazları, detaylı inceleme yapılmak üzere Ankara'ya gönderecek. İtirazda bulunan kişilerle ilgili hem istihbarat birimleri tarafından, hem de kendi kurumlarında tekrar inceleme yapılacak.
Başbakanlık’taki kurul bunun yanı sıra siyasal partilere gelen ve Başbakanlık bünyesindeki BİMER gibi kanallara iletilen şikâyetleri de incelemeye alacak. Haksızlığa uğradığını düşünenler, e-mail, faks veya yazılı dilekçe ile illere ya da bu merkezlere başvurabilecekler. İtirazları haklı bulunan kişilerin geri dönüşleri de yine yeni bir KHK ile olacak.
Bu iyi haber.
Ancak bir uyarım var. İllerde Valilikler bünyesinde oluşturulacak komisyonlara atanacak üyelerin seçiminde çok dikkatli davranılması ve AK Parti Milletvekili Metin Külünk’ün de işaret ettiği gibi akraba, eş dost kayırıcılığına gidilmeden ya da kriptoların oyununa gelmeden bu işlerin yürütülmesi gerekir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.