Ömer Halisdemir yalanı ve sinir uçlarımızla oynayanlar

A -
A +
Geçen hafta, 1 Kasım seçimi öncesi hayal ettikleri “Büyük Koalisyon” için ağır abi FETÖ’cüleri sayfalarında ağırlayan “muhafazakâr” gazete, bir emekli albayın “İkinci FETÖ darbesi kapıda. İngiliz ajanları aşiretlerin banka borçlarını kapatıyor” sayıklamalarını içeren röportajlarına ilk sayfasından yer vermişti.
Sanki milleti paranoyaklaştırma ve umutsuzluğa sevk etme derdindeler.
Özellikle de umutsuzluk. Çünkü bu türden yalan dolan haberler, insanlarda “Yahu bu FETÖ’cü alçaklar hâlâ yeni bir darbeye teşebbüs edecek kadar güçlü mü?” duygusu ve korku uyandırıyor.
Amaçlanan korku ve paranoyanın ardından toplum olarak depresyona girmemiz mi?
Kim bilir? Ama ülkemizi İran’la savaştırmak için yıllarca “Savaş çıktı çıkıyor” yazıları yayınlayan birinden böyle cevherler çıkması, artık bizi şaşırtmıyor.
Allah’tan hükümet yetkilileri, sağduyulu kesimler ve kalemler bu saçmalığı anında bertaraf ettiler.
Önceki gün akşamüzeri de yine aynı kesimin aralarında bulunduğu kimi internet sitelerinin öncülük ettiği bir başka yalan haber yayıldı. Anında sosyal medyada yankı buldu ve korkunç bir öfke patlamasına sebep oldu. Öldürülen darbeci Semih Terzi’nin noter kuşu karısı (malları kaçırmak için gittiği noterde kâtip tarafından kovalanmıştı hatırlarsanız) güya Ömer Halisdemir’in ailesine 90 bin liralık tazminat davası açmıştı.
Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu bile anında tepki vererek “Biz en az 30 avukatımızla Halisdemir ailesinin yanında olacağız” açıklaması yapıp herkesten “Helal olsun sana” alkışı aldı.
Dün sabah Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan öğrendik ki haber kuyruklu yalan.
Denildiğine göre bir “gazeteci”, Ömer Halisdemir’in babasına gidip “Semih Terzi’nin karısı size dava açmış, ne diyeceksiniz” diye yanıltıcı bir soru yöneltmiş. Ne yapsın baba, gazeteci söylediğine göre doğrudur diye düşünmüş olmalı ki o da yanıtlamış.
Bu haberi uyduran ve sinir uçlarımızla oynayanlar kimler, mutlaka ortaya çıkarılmalı.
Son zamanlarda akla ziyan kararlara imza atan kimi yargıçların niyeti neyse, bu türden haberleri ve röportajları yapanların da aynı.
Anlayacağınız sadece FETÖ’nün deşifre olmuş elemanlarına değil, kriptolarına karşı da teyakkuzda olmak zorundayız.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.