Cumhuriyet çalışanları rahatsız

A -
A +

Cumhuriyet gazetesini İnan Kıraç, Alev Coşkun ve Mustafa Balbay’a kazık atarak ele geçiren ve kaynağı belirsiz finansmanla gazeteyi FETÖ, PKK ve DHKP-C’nin emrine sokan Akın Atalay dün Türkiye’ye döndü ve gözaltına alındı.

En doğrusunu yaptı. Geldi memleketinde yargılanmayı kabullendi. Hukukun üstünlüğüne inanmalı. Eğer aklanırsa mesele yok. En azından Can Dündar gibi Hans’ın kucağındaki konforunun tam ortasından Murat Sabuncu’ya mektup yazıp “Dayan kardeşim arkandayım” demiyor.

Ama tabii Cumhuriyet Vakfı’ndaki mücadele devam etmekte. Gazeteyi çakallara kaptırdık diye her yere açıklama yapan Alev Coşkun sonuna kadar gidecek gibi görünüyor. İnan Kıraç nasıl aldatıldığını ve Cumhuriyet’i hayatından çıkardığını söyledi basına.

Tabii bundan en fazla rahatsız olan da Cumhuriyet çalışanları. Geleceklerinden kaygılılar ve Vakıf yöneticilerinin bir araya gelerek bu meseleye bir çözüm bulmalarını istiyorlar.

Dün mail yoluyla haberleşerek bir mektup yazmaya karar verdiler. Bu mektup taslak hâlindeyken tesadüfen benim elime geçti. Şöyle deniyor:

Cumhuriyet Gazetesi Vakfı İmtiyaz Sahibi ve Yöneticilerine

Biz aşağıda imzası olan Cumhuriyet çalışanları,

Gazetemiz bünyesinde vakıf yönetimine ilişkin bir süre önce başlayan ve gazete yönetimine yapılan operasyonla zirveye tırmanan tartışmaları kaygıyla izliyoruz.

Karşılıklı olarak dozu sürekli artan açıklamaların, çözüm üretmek yerine, tarihi ülke tarihine eşit, ezilenlerin, hak, özgürlük ve eşitlik arayanların sesi, insan hakları savunucusu ve özellikle son dönemde muhaliflerin neredeyse tek kalesi konumuna ulaşmış Cumhuriyet gazetesini telafisi mümkün olmayan bir noktaya götüreceği endişesini duyuyoruz.

Her iki tarafa da eşit mesafede durarak; tartışmanın kaynağı ve özneleri olan eski ve yeni vakıf üyelerini, gazetenin asıl sahibinin onu hazırlayarak okurlara ulaştıran emekçiler ve her koşulda gazeteyi okumaktan vazgeçmeyen okurların olduğu bilinciyle, gazetenin karşı karşıya olduğu çıkmazdan kurtulması için duruşma tarihi beklenmeksizin bir araya gelmeye, ortak bir uzlaşı ile çözüm üretmeye çağırıyoruz.

Tabii yukarıdaki satırlarda Cumhuriyet’in içine girdiği girdabın ve batağın izi yok. Bir hayal âleminde yaşıyorlar ve gazetenin hâlâ vakfı kendilerinin de söylediği gibi bir operasyonla ele geçiren FETÖ piyonlarıyla bir araya gelinerek kurtulacağına inanıyorlar.

Vah vah!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.