MİT TIRLARI olayı Erdoğan’ı hedef aldı

A -
A +
Önceki gün Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu tarafından dinlenen eski Jandarma İstihbarat Başkanı emekli Tümgeneral İbrahim Aydın söyledi başlıktaki sözü.
İbrahim Aydın MİT TIRLARI davası nedeniyle cezaevine girmişti. Kendisiyle ilgili 3 Aralık ve 8 Aralık 2015 tarihlerinde iki yazı yazdım. Her ikisinde de 7 MİT görevlisinin telefonlarının uyuşturucu kaçakçısı diye aylarca dinlenilmesi ve takip edilmesinden suçlanan İbrahim Aydın’ın FETÖ’cü olamayacağını ve haksız yere cezaevinde yattığını anlattım. Sebebi de çok açıktı ve bunu yazdım:
“İbrahim Aydın komutanın, dinlemeler konusunda il jandarma komutanlıklarının işlemlerine müdahale etme, denetleme vb. hiçbir yetkisi ve sorumluluğu da bulunmamaktadır. Zira jandarma teşkilatında emniyet genel müdürlüğünde olduğu şekilde merkez teşkilatının yetki ve sorumluluğu yoktur. Sadece alınan kararın TİB başkanlığına güvenli hatlardan iletilmesi, TİB’den gönderilen verilerin de güvenli bir şekilde alt kademe dinleme işlemini mahkeme kararına istinaden ifa eden il jandarma komutanlıklarına ulaştırılması görevi vardır.”
Özeti şu:
1-Jandarma teşkilatında MERKEZ’in dinlemeler konusunda il jandarma komutanlıklarının işlemlerine müdahale etme, yetki ve sorumluluğu yok.
2-İbrahim Aydın’ın başında olduğu merkez teşkilatının görevi, alınan dinleme kararlarının TİB başkanlığına güvenli yollardan ulaştırılması; TİB’den gönderilen verileri de il jandarma komutanlıklarının ilgili personeline ulaştırmak.
Epey yaralı hukuk ve yargı sistemimizin bu tür konulardaki hassasiyetlerle daha güvenilir kurumlar hâline gelebilmesi mümkün. Geçmişten alınacak dersler bu konuda herkesin rehberi olmalı.”
Neyse ki adalet yerini buldu ve Tümgeneral İbrahim Aydın cezaevinden çıktı. Daha sonra da emekli oldu. Aydın’ın önceki gün komisyondaki konuşmasında MİT TIRLARI'nın durdurulmasını 15 Temmuz darbesinin öncüsü olarak nitelemesi ve Erdoğan’ı hedef alan uluslararası bir hamle olduğunu söylemesi önemliydi.
Aydın, bir önemli ismi daha zikretti o gün.
“Darbe bildirisindeki imzalara baktık. Mehmet Partigöç’ün imzasını görünce konu anlaşılmıştı. Mehmet Partigöç’ün bu yapıyla irtibatı istihbaratçılar tarafından bilinir...”
Mehmet Partigöç… Darbenin bir numarası olarak nitelenen isimlerden biri.
İstihbarat biliyormuş meğer onun FETÖ ile bağının olduğunu.
Tuhaf zamanlardayız kısaca.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.