Taze bir örnek; FETÖ adamı böyle harcar

A -
A +
Daha önce de yazdım. Belçika’da Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri olarak görev yapan Veysel Filiz FETÖ ile mücadelede ve Türkiye’nin çıkarlarını korumada öylesine proaktifti ki böyle bir kumpasın gelmesi beklenmeliydi.
Veysel Filiz’in tek hatası buydu aslında.
Bu kadar damarlarına ve kuyruklarına bastığına göre bir tezgâh ile karşılaşacağını, üstelik çalıştığı kurumlardaki FETÖ çetesini tahmin etmesi gerekirdi.
FETÖ’cüler uzun süre Belçika basınında onu yıpratmaya çalıştı.
Beceremediler.
Sonunda, Büyükelçiliğin 7 Aralık 2016 tarihinde Brüksel’deki Residence Palace otelinde düzenlediği bir etkinlikle ilgili meydana gelen “Fatura karışıklıkları ve tahrifat” suçlamalarıyla Veysel Filiz hakkında disiplin soruşturması açıldı.
Bağlı olduğu kurum ise Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü olduğu için Ankara’da bir soruşturma ekibi görevlendirildi. Suçlamalar, savunmalar ve sonuçta karar:
Veysel Filiz’in “Yurt dışında Türkiye’nin itibarını düşürecek veya görev haysiyetini zedeleyecek tutum ve davranışlarda bulunmak”tan dolayı devlet memurluğundan çıkarılma cezasına çarptırılması.
Elçilikteki ve Basın Yayın Enformasyon’daki "bürokratlar" el birliğiyle güzel iş çıkardılar. Tebrikler...
Büyükelçi de monşer olunca işler daha da kolaylaşmıştı. Çünkü Veysel Filiz’in davranışlarından rahatsızdı.
Hazırladıkları raporlarda tipik FETÖ yöntemleriyle Filiz’i geçmişteki özel hayatıyla karalamaktan çamur atmaya kadar her şey vardı. Veysel Filiz’in düzenlenen organizasyondaki fatura trafiğinde yapılan tahrifatlardan hiç haberi yoktu ama FETÖ’cü çete bunu öylesine büyük bir ustalıkla başardı ki benim sevgili dostum Kurum Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akarca bile ki kendisi FETÖ konusundaki hassasiyetiyle bilinen bir isimdir, yapacak bir şey bulamadı.
Veysel Filiz’in memuriyetten çıkarılmasından sonra Belçika’daki FETÖ’cü yayın organlarını tarayanlar rahatlıkla göreceklerdir ki hepsi zil çalıp oynadılar.
Veysel Filiz ile ilgili suçlamaları, savunmasını ve diğer hususları içeren soruşturma dosyasının tamamını okudum. İşin evveliyatını biliyorum. Filiz’in bu FETÖ’cü çetenin nasıl kuyruğuna bastığını da. 15 Temmuz darbe girişiminde, onun öncesinde neler yaptığını, bu alçak çeteyi nasıl ciyaklattığını keza.
FETÖ kısacası iyi iş çıkardı.
Tüm kurumlarımızı tekrar tebrik ediyorum. Tezgâha nasıl gelinir ispat ettikleri için.
FETÖ’nün kişilik suikastlarını ve karartılan hayatları yaşadığımız onca şeyden sonra hâlâ görememek ne acı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.