Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde görünmez eller

A -
A +
Ümit Akdemir biliyorsunuz bu köşenin yazarı sayılır artık. Onun sayesinde Türkiye, en çarpıcı FETÖ gerçeklerini öğrendi. Pensilvanya’daki alçağı çıldırtan tek kişi de yine Ümit Akdemir oldu. Verdiği bilgiler, aktardığı istihbaratlar hep gündemi değiştirdi.
Dün Sabah gazetesi internet sitesinde onunla yapılmış bir röportaj okudum.
Yine çok önemli ve isabetli noktalara temas ediyor.
FETÖ davalarında yargılanan sanıklara ifadelerinin ezberletildiğini, örgütün cezaevlerinde çok aktif olduğunu, hâlâ elemanlarına telkinlerde bulunulduğunu ya da tehdit edildiğini ve bu yüzden tek bir pişmanlık ifadesinin yer almadığını belirtiyor.
Çünkü FETÖ onlara “Ne derseniz deyin ceza alacaksınız ve yine bizim kucağımıza düşeceksiniz. Üstelik size ve ailenize yaptığımız yardımı keseceğiz” diye şantaj yapıyor.
Bu çerçevede verilen talimat şu:
“Davayı sulandırın, darbe ile alakası olmayan insanları darbeye dahil edin. Darbeye karşı çıkanları itibarsızlaştırın. FETÖ’yü ve Gülen'i de bu işe hiç karıştırmayın.”
Sonuçta dediklerini harfiyen yerine getiriyorlar.
Ümit Akdemir, mahkeme heyetinin bu FETÖ’cülerin yılışık şovlarına izin vermemesi gerektiğine dikkat çekiyor. Tabii davalara çok hazırlanılması gerektiği de ayrı bir başlıkta ele alınmalı.
Şimdi diyeceksiniz ki Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile bu anlattıklarınızın neresinde?
Şöyle.
Sabah’ta bu haberi okuyunca her zamanki gibi Ümit’i aradım, “Niye beni es geçtin ve röportajı Sabah’a verdin” diye takıldım.
Ama şaka kaldıracak hâli yoktu. Her vakit konuşmaktan zevk aldığım Ümit durgundu. Sordum anlattı. Ekonomik sıkıntısı artmış. Evlilik hazırlıkları yapıyor üstelik ama işi yok.
Birkaç ay önce Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne boş kadrolarına başvuruda bulunmuş. Hatta Başkan Mehmet Sekmen de sıcak baktığını söylemiş ama “Görünmez eller” tarafından bu engellenmiş.
FETÖ’cülere karşı mücadelede aktif görev almış ve elini taşın altına sokmuş insanları köşeye sıkıştırmak ve bezdirmek bildik bir yöntem. Ama bunu Sayın Mehmet Sekmen yapıyor olamaz bence.
Aklımdan “Acaba belediyede birilerinin sıkıntısı mı var da bu engelleme yapılıyor” diye geçmedi değil açıkçası. Öyle ya Ümit Akdemir medya ile bağları olan bir isim sonuçta.
Ben Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen açısından bir sıkıntı olduğuna ihtimal vermiyorum ama insan yine de düşünüyor. Nasıl oluyor da oluyor diye.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.