Batı oryantalizminin kölesi olan ezik portre

A -
A +
Bu savrulma ibretlik bir hikâye.
Dindar kimliğiyle başladığı ve demokratlıkla taçlandırarak herkesin takdirini kazandığı bir haber sunuculuğu serüveninden sonra kapağı attığı Doğan medyasında kendini kaybetti. Paranın esiri oldu, kendi kimliğinden, düşünce ikliminden koptu ve itibarsızlığa demir attı.
Hepimiz hatalar yaparız ama kökenini inkâr eden, ülkesini, toplumunu, Müslüman kimliğini aşağılayan insanlar olmayız.
Müslüman kimliği diye altını özellikle çizdim çünkü bahsini ettiğim kişi İmam Hatip Okulu mezunu ve yıllarca dindar kimliğiyle kendini herkese kabul ettirmiş bir isim.
İster istemez “Küçük adam ne oldu sana?” diye soracağım geliyor.
Sosyal medyada birileri Ahmet Hakan Coşkun'un tarihçi İlber Ortaylı ile yaptığı bir söyleşiden aldıkları fotoğrafın altına sohbette geçen diyaloğu koymuşlar.
 
 
Batı oryantalizminin kölesi olan ezik portre
Bu diyalog, Ahmet Hakan'ın bir kolonyalist köle olarak portresini çiziyor ve karşısında ona ders veren kişi de BATI OKULLARINI bitirmiş, Ahmet Hakan'ın birini bile bilmediği Batı dillerini hatmetmiş bir tarih profesörü olan İlber Ortaylı dediğimiz gibi. Konu Fatih Sultan Mehmet Hristiyan olarak mı öldü safsatası üzerine. İlber Hoca çok kızgın ve Fatih Sultan Mehmet'in entelektüel kimliğini, kaç dil bildiğini, İlyada'yı Yunanca aslından okuduğunu anlatıyor. Ahmet Hakan'ın bu konudaki soru-yorumu şu:
-Yani Batı'ya açık biriydi.
-Hayır efendim o zaman Batı'da öyle bir adam yoktu ki, ne Batı'sı.
Ahmet Hakan durmuyor.
-Ama böyle bilime açık olması tipik bir Müslüman olmadığını göstermiyor mu?
-Hayır efendim, aslında tam bir Müslüman örneği. Sizin bildiğiniz gibi değil. Müslüman dediğin tam böyle olur. 
Bu saplantılı dil intisap ettiği laik-beyaztürk çevresinden beynine sokuşturma; Müslüman cahildir, ilkeldir, geri kalmıştır vb.
 
SONUÇ:
Ahmet Hakan Coşkun bu caps'i görünce çok sinirlenmiş “Böyle bir şey uydurmuşlar, dolaştırıyorlar... kalleş, alçak ve kahpeler” diye yazmış. Zarfı göstererek 'mazruf'u saklamaya çalışmış.
Seviye çok Batılı ve bilime açık fark edeceğiniz üzere.
Neyse, hatırlaması için Bölge Postası adlı internet sitesinden aşağıdaki linki verelim de bir zahmet kendini izleyiversin.
http://www.bolgepostasi.com/gundem/ahmet-hakan-boyle-bi-sey-uydurmuslar-dolastiriyorlar-h1214.html

FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN;

“Kürdistan referandumu” Türkiye için bir tehdit mi?
https://turkiyegazetesi.com/yazarlar/fuat-ugur/598060.aspx

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.