Hükûmet bu açıklamayı çok ciddiye almalı

A -
A +
PKK’nın Avrupa’daki gençlik yapılanması örgütün Hollanda merkezli yayın organı ANF’de bir bildiri yayınlayarak Abdullah Öcalan’ın salıverilmesini talep ederek aynen şu tehdidi savurdu:
"TC’nin ve ona bağlı kurumlarını, kişilerini hedef alacağız. Bunun için Avrupa’nın tüm alanlarında yaşayan devrimci gençlik, Apocu gençliği harekete geçmeye çağırıyoruz. Tüm alanlarda faşist TC tek bir kurumunu bile yaşanmayacak hâle getirmelidir. Her yeri direniş bölgelerine çevirmelidir.”
Bu açıklama PKK’nın Avrupa’daki tüm Türk vatandaşlarına yönelik intikam eylemlerine girişeceğinin ve onları hedef hâline getirdiğinin delilidir.
ANF’de bir süre durduktan sonra hangi taktik nedenle olduğunu tahmin edeceğiniz üzere kaldırılan açıklamayı google cache affetmeyip yedekledi. Kaldırdılar çünkü göbekten bağlı oldukları ve kucağına oturdukları ülkelerdeki yöneticileri onlara “Ne yapıyorsunuz, biz karda yürüyüp izimizi belli etmiyoruz, siz durumu açık ediyorsunuz” dediler.
Ama artık ok yaydan çıktı. Türkiye’deki ve Avrupa’daki sıradan bir vatandaş bile zaten AB ülkelerinin çoğunun PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerini besleyip büyüttüğünü, koruduğunu bilmekte.
Net olarak söylüyorum: BU AÇIKLAMA BİR DELİLDİR.
Türkiye Cumhuriyeti hükûmetinin yapması gereken tek şey kaldı artık. Tüm AB ülkelerinin büyükelçilerini davet ederek bir açıklama yapmalı ve şunu demelidir:
“PKK’nın bu bildirisinin ardından, eğer ülkelerinizde PKK saldırısı nedeniyle tek bir vatandaşımızın burnu kanarsa, bunun sorumlusu yıllardır sizi uyardığımız ve binlerce delil dosyası sunduğumuz hâlde bize karşı koz olarak kullanmayı tercih ettiğiniz için koynunuzda büyüttüğünüz, koruyup kolladığınız PKK değil, siz olacaksınız. Yani hükûmetleriniz, PKK’nın vatandaşlarımıza yönelik saldırılarından doğrudan sorumludur.
Belçika istinaf mahkemesinin Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'ın da aralarında bulunduğu 36 ismin "PKK'nın terör örgütü olmadığı" gerekçesiyle yargılanamayacağı, "PKK'nın uluslararası silahlı mücadele yürüttüğü" şeklindeki kararı aslında Avrupa ülkelerinin yönetimlerini sorumlu tutmamız için bir neden. Bu daha yeni oldu.
Frankfurt Polisinin resmî Twitter hesabı üzerinden terör örgütü PKK'nın ve elebaşı Öcalan'ın propagandasını yapması ve “Bu gece sizin için görevdeyiz: Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a barış” diye yazmasını da yalayıp yutacak değiliz bundan sonra.
Eğer artık böyleyse, hesaplaşma başka bir düzlemde cereyan etmeli.
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI İÇİN AŞAĞIDAKİ BAŞLIĞA TIKLAYIN

Binbir surat FETÖ’cü abladan direk dansı da bekliyoruz
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.