Diyanet’in fetva ile imtihanı

A -
A +
Gün geçmiyor ki Diyanet’in “Fetva kurumu” ile ilgili bir skandal patlamasın.
Din, insanların en hassas olduğu ve istismara en açık alanlardan biri. Bu yüzden Türkiye’deki din işlerini yönetmekle ilgili kurumun da aynı hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Özellikle Diyanet’in içi hâlâ kripto FETÖ’cülerle kaynıyorken muhalif gazetelerin bol bol istismarına malzeme üreten “izahat”ları yapanların kimliklerinden şüphelenmemek elde değil.
Evet, Cumhuriyet, Sputnik, Birgün, Sözcü gibi malum yayın organları Din Kavramları sözlüğündeki açıklamaları alabildiğine çarpıtmışlar ve bunu “Diyanet 9 yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceğini açıkladı” diye haberleştirmişler. Ancak açıklamada net olarak böyle bir ifade yer almamış olsa bile yazılanlardan “çeşitli yorumlarla” bu anlamı çıkarmak gayet kolay olabilmekte.
Dolayısıyla iş Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ta. Korkunç sonuçlara yol açabilecek bu tür açıklamalar ya hiç yapılmamalı ya da kurumun bu departmanları yeniden yapılandırılmalı.
Kısaca…
Bu kaçıncı olacak? Artık halledin şu meseleyi.
 

FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZILARI İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYIN:

Daha AK Parti üyesi bile olmamış, ne endişesi? 
https://turkiyegazetesi.com/yazarlar/fuat-ugur/600011.aspx

Timaş açıklaması; üretim hatası olabilir
https://turkiyegazetesi.com/yazarlar/fuat-ugur/600014.aspx

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.