15 Temmuz’un ilk romanı: Generallerin Gecesi

A -
A +
Sivas’ın Çamurlu köyünde başlayıp Hollywood’a uzanan büyülü bir hayat hikâyesinin kahramanı Muhittin Quandur. 1962’de Stanford Üniversitesi’nde master, 1964 yılında Claremond Üniversitesi’nde felsefe doktorası yapan Quandur’un adını efsane Amerikan dizisi Bonanza’nın yönetmeni olarak duyduk.  The Skyjack Affair, Rapture, Kavkaz, Çerkes-Bir Balkan hikâyesi ve muridism adlı kitapları bulunan, pek çok filme imza atan dünya çapında bir sanatçı o.
Benim de tanıdığım, Türkiye’ye gelişlerinde zaman zaman karşılaşıp sohbet ettiğim Muhittin Quandur, İngiltere’de yaşayan, Türkçe bilmeyen 15 Temmuz öncesi ve sonrasının sadece bir kısmına tanık olmuş, olayları televizyondan izlemiş biri olarak bu darbe girişiminin romanını yazmış. Roman Fransızca ve İngilizce olarak yurt dışında zaten tüm kitabevi raflarında yerini almış durumda. Şimdi GENERALLERİN GECESİ adlı bu romanı iş adamı Oğuz Berk çevirtti ve Pasifik Yayınevinden çıkardı.
 
15 Temmuz’un ilk romanı: Generallerin Gecesi
 
Kitabı okuyunca şaşıracaksınız. Olaylara dediğim gibi kısmen şahit olmuş birinin nasıl tüm konulara ve detaylara hâkim olduğunu hayretle görüyorsunuz.
Romanın gerçek ve isimleri kurgu olan “yabancı” kahramanları var. Ama siz hepsini kolayca tahmin edebiliyorsunuz.
Kitabın arka kapağındaki şu cümle meseleyi özetliyor sanki:
“Haberlerin sahte, gerçeklerin alternatif olduğu, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı ve komplolarla komplo karşıtlarının birbirleriyle yarıştığı bir dünyada, Türkler ve onların lideri 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen bu olayın gerçek kahramanı oldular.”
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZILARI İÇİN TIKLAYIN
 
"Günümüzün Süfyani Deccal’i" Fetullah Gülen
O gazeteci, Almanya’daki iğrenç tabloyu kaldırttı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.