O gazeteci, Almanya’daki iğrenç tabloyu kaldırttı

A -
A +
Almanya’nın Karlsruhe şehrindeki  DW Arena resim sergisinde birkaç gün evvel tüm Türkiye’yi zıplatan ve sanat adı altında bir iğrençlik sergilenmeye başlandı. Ülkemizin Cumhurbaşkanı’na; Tayyip Erdoğan’a Böhmermann adlı sahtekârın ardından yöneltilen en aşağılık saldırıydı. Muz figürü üzerinden ruhundaki tüm pisliği kusan Thomas Baumgartel adlı yaratık bunu “İfade özgürlüğü” adına yaptığını söylüyordu.
Sosyal medyada kıyamet kopuyordu. Herkes tepki gösteriyordu ama Allah’ın bir kulu ya da STK’sı “Haydi bir girişimde bulunalım” diye akıl üretemeyince Sabah Avrupa gazetesinin İsviçre Temsilcisi Mehmet Çek arabaya atladığı gibi Kalsruhe’nin yolunu tuttu. Sergiye girdi ve tablolara bakan Alman sanatseverlerle tek tek röportaj yaptı. Konuştuğu 12 Alman’ın hepsi de “Bu bir sanat değil, provokasyon” dedi. Sonunda bu faaliyet devam ederken güvenlik görevlileri geldiler, Mehmet Çek’i kısa süreli gözaltında tuttular ama hem polis şefi akıllı ve sağduyuluydu hem de onların yanına gelen serginin sahibi.
SONUÇ: Serginin sahibi “Benim Türklerle ve Türkiye ile bir derdim yok. Çok üzgünüm bu tablo için. Hemen kaldırıyorum” dedi ve hakikaten kaldırttı.
Mehmet Çek’i kutluyorum.
Yurt dışında işte böyle bir proaktiviteye ihtiyacımız var.
YTB yöneticileri gibi kendileri çalıp kendileri oynayanlara değil.
O gazeteci, Almanya’daki iğrenç tabloyu kaldırttı
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZILARI İÇİN TIKLAYIN
 
"Günümüzün Süfyani Deccal’i" Fetullah Gülen
15 Temmuz’un ilk romanı: Generallerin Gecesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.