Afrin harekâtının F-16 pilotları ve beklentiler

A -
A +
Hatırlayacaksınız başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP eş başkanları olmak üzere muhalif siyaset ve medya Afrin Operasyonuna karşı çıkmışlardı. Kılıçdaroğlu Afrin’e girilmemesi gerektiğini bile söyledi. Pensilvanya odaklı İyi Parti ise Afrin operasyonunu “Tek adam senaryolarına hizmet edecek kanlı bir oyun” olarak niteledi, Genel Başkanı Meral Akşener de harekâtı sulandırmak için bedellilerden siyasetçilerin çocuklarının gönderilmesine kadar bir dizi saçmalığı peş peşe dillendirdi. Kılıçdaroğlu’nun televizyonlardaki tartışma programlarında rezil olmasından sonra ekrana çıkmasını yasakladığı Öztürk Yılmaz adlı konsolos eskisi de ÖSO’yu yıpratmaya, terörist örgüt yaftasıyla damgalamaya çalıştı ve harekâtı itibarsızlaştırmak için her şeyi söyledi. Fetullah Gülen’in de arzusu bu istikametteydi zaten.
Bu kesimin en önemli beklentisi HDP’lilerin onlara verdiği bilgiler ışığında Rusya Devlet Başkanı Putin’in bu operasyona karşı çıkıp hava sahasını kapatması yolundaydı. Hava sahası kapatılırsa operasyon yine başarıya ulaşır lâkin çok şehit verilirdi. Bu trajedi de Kılıçdaroğlu, Akşener, Karamollaoğlu ve HDP için kaçırılmayacak, üzerinde tepinilecek bir malzeme olurdu.
 
F-16’DAN SİVİL KATLİAMI UMANLAR
 
Putin hava sahasını kapatmadığı gibi YPG ve PKK’ya ayar üstüne ayar verdi. Bu bizdekilerin de ayarlarını bozdu. Nitekim operasyonun ilk gününden başarılı geçeceğinin sinyalleri alınmaya başlandı.
PKK-YPG de direnmek yerine tabanları yağlayıp topuklayınca siyasi geleceklerini Türkiye Cumhuriyeti’nin başarısızlığına ve dökülecek şehit kanına endekslemiş olan bu isimlerle arkalarındaki FETÖ odakları tüm umutlarını sivil ölümlerine ve katliamlarına bağladılar. Uyduruk fotolarla epey algı operasyonu yapmaya çalıştılar ama TSK ile Anadolu Ajansı inanılmazı başardılar ve yayınlanan her fotoğrafın yalan ve geçmişte başka ülkelerdeki olaylara ait olduğunu anında kanıtladılar.
Ama ölüm tüccarlarının beklentileri devam ediyordu.
 
“BİZİM ADAMIMIZ YOK MU?”
 
FETÖ’nün elebaşı Pensilvanya’dan “F-16 pilotları arasında bizim adamımız yok mu yahu?” diye söyleniyordu. CHP ve İyi Parti içindeki FETÖ odakları en üst düzeyde umutlarını buna bağlamıştı artık. Operasyona katılan F-16 pilotları arasında mutlaka “adamları” olmalıydı. Misal Racu ya da Cinderes’te sivil halkın üzerine Uludere’deki katliama benzer birkaç bomba atılsa tadından yenmezdi onlar için! Ne olacak ki, pilot yanlış koordinat der, zart zurt bir sürü bahane söyler nihayetinde hakkında en çok gerekli yasal işlem yapılırdı. Bunların harakiri yaptıkları malum. Düşünsenize Uludere’deki vahşetin başımıza ne işler açtığını. Bir FETÖ’cü pilot yapmıştı. Karlov’u öldüren polis harakiri yapan bir FETÖ’cü değil miydi?
 
KOMUTA KADEMESİ HABERDAR MIYDI?
 
Peki, gelelim can alıcı soruya:
Ruhunu şeytana satmış hainlerin beklentisinden komuta kademesi ve istihbarat haberdar değil miydi sizce? Bunun için el altından girişimlerde bulundukları bilinmiyor muydu?
Bence biliniyordu ve böyle bir ihtimale karşı her an teyakkuzdaydılar.
Kimse üzerine alınmasın ama ne yazık ki ülkemizde ordu, emniyet, yargı içine fitneyi, güvensizlik virüsünü bulaştıran FETÖ gibi bir yapılanma varken daha uzun süre teyakkuzda ve tetikte olmak gerekecek. Öyle Sayın Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin dediği gibi “Bitirdik” demekle olmuyor.
Afrin operasyonu için de aynı temkinlilik geçerliydi. Birkaç yerde ağız yokladım. Şimdi yazamayacağım bazı önlemler alınmış.
Buradan Afrin operasyonuna katılan F-16 pilotları arasında FETÖ’cüler var sonucu çıkarılsın istemem. Çıkar mı çıkmaz mı onu da bilmiyorum. Olursa da şaşırmam. Yorum yapmaktan ziyade söylemem gereken şey, temkinliliğin komuta kademesinde tüm hassasiyetiyle devam ettiği.
 
YENİ SÜRPRİZLER VAR, BEKLEMEDE KALIN!
 
Ancak bunun dışında aldığım bir duyum var.
Artık ByLock, Falcon ve Kontörlü telefonların FETÖ’cülerin kullandığı haberleşme sistemleri olduğunu biliyoruz.
Özellikle ByLock sisteminin ele geçirilmesiyle önemli bir başarı elde edildi.
Gelgelelim FETÖ öyle hacıyatmaz bir örgüt ki, bulduğu her fırsatta yeniden toparlanmak için hamle yapıyor. Ele geçirilen mahrem imamlarının yerine yenilerini atıyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki varlıkları da sürmekte maalesef. Şu anda sinmiş, kripto vaziyette ama bir hainlik tezgâhlandığında “hizmet”e hazır beklemekteler. Bunun için de verilen görevleri layıkıyla yapmakta ve arıza çıkarmamaktalar. Vermek istedikleri hava şu:
“Hiç hata yapmayalım ve FETÖ’nün TSK içinde bittiğini sansınlar...”
Bunu derlerken kontörlü telefonlarla bağlantılarını da sürdürüyorlar.
Ama sonlarını getirecekler.
Şimdilik bu kadarını söyleyeyim. Gerisi sürpriz olsun.
Hem size, hem de bu ülkenin altını oyabileceklerini sanan o hain çakallara...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.