Bu tür haberleri daha çok görürüz

A -
A +
Kupürünü gördüğünüz “haber” İsviçre’de yayınlanan 20 Minuten adlı gazeteden.

Bu tür haberleri daha çok görürüz
 
Türk askerinin Suriye sınırından geçmek isteyen mültecileri öldürdüğünü yazmakta.
Gazete adı altındaki bu paçavra her gün İsviçre’deki metrolarda bedava dağıtılıyor. Büyük bir okuyucu kitlesi var. Tek geliri ise reklâm. PKK ve FETÖ, bu gazeteyi ilan ve reklam vererek istediği gibi kullanıyor. Onlara bol bol Türkiye aleyhine haber çıkarttırıyorlar.
“Yurt dışında ülkemiz aleyhinde bir propaganda makinesi çalışıyor, Batı bizi yanlış tanıyor” vb. laflar etmeden önce iyice düşünelim diye paylaştım bu bilgiyi.
Biz izin veriyoruz buna. Söz gelimi THY, yurt dışında kimi Türkler tarafından çıkarılan yerel gazetelere bolca ilan veriyor. Onlara mali destek oluyor, eyvallah ama asıl 20 Minute gibi gazetelere vermeli reklâmı. Ama ondan önce de yöneticilerine “Biz reklam vermeyi sürdüreceğiz ama sizin de Türkiye aleyhindeki haberlere son vermeniz gerekecek” denilerek.
Onlar böyle çalışıyor çünkü.
Kurumlarımız boş işler peşinde. Bu köşeyi izleyenler bilir. Örneğin kısa adı YTB olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı güya kamu diplomasisi yapmak üzere kuruldu ama bugün sadece yurt dışından burslu öğrenci getiren bir kuruma dönüştü. Sebebi, başındaki kifayetsiz yöneticiler.(*) Oysa böylesi gelişmeleri yerinde ve zamanında tespit edip kurumlar arası koordinasyonu sağlamaları, Türkiye aleyhindeki gelişmelere karşı tedbir alıp atak yapmaları gerekir. Lâkin böyle bir vizyonu onlardan beklemek nafile çaba.  Zaten Dışişleri Bakanlığı’na bağlanacaklarmış TİKA ile birlikte alt birim olarak. İsabet olmuş.
Öte yandan iş adamlarının üye olduğu çeşitli kuruluşlar da var. MÜSİAD, TÜSİAD, TOBB, İTO ve ATO gibi kasalarında milyarlarca dolara hükmeden kuruluşlar. Ya onlar ne yapıyorlar?
Koskoca bir sıfır.
Sonuçta kurumsal yetkililer ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ülkemizin geleceğini kurmada tüm sorumluluğu ve yükü Cumhurbaşkanı’nın üzerine yıkınca işte böyle erken seçimi konuşur hâle geliyoruz.
Yeni Anayasal düzenin bir an önce hayata geçmesi gerek, artık daha iyi anlıyoruz bunu.
.....
(*) YTB yöneticileri geçen gün gazetemize benim yazılarımla ilgili tekzip göndermiş. Cevap bile vermedim çünkü diyeceklerimi demiştim. Yazdıklarımın hepsi de doğru. Tekzipte de yalanlarını sürdürüyorlar. Yazıklar olsun. Kamu kurumlarından gelen tekzip başvurularını okumadan kabul eden Mahkemelerimize dua etsinler.
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN
Çifte adaylık yasağı AYM’den döner mi?
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.