Olaylar olaylar…

A -
A +
Kaçan danalar,  "ODTÜ’ye  sınavsız girdi" diye hakkında haber yapılan boğalar yine ana haberlerin gözdesiydi. Geçen bayram Dudullu’da  kaçırdığı danayı Discovery Channel’da gören kasap sinir krizi geçirdi! “Kaçan kovalanır, kaçan kovalanır'' naralarıyla kasap havası oynayan kasap zor teskin edildi. 
Yıllardır kurban pazarında sıkı pazarlık yapan, el sıkıştıktan sonra “ooluur olur,  gel he de,  oluuur olur” aşamasında uzun süre hunharca kolları sallayan sade vatandaşlar ile bayramlarda et doğrayan Safiye Teyze'deki kol kasları, Türkiye Vücut Geliştirme Fitnes ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından ayakta alkışlandı!.. 
“Bak geçen sene bizim kurbanın eti sert çıktı!” muhabbeti yapanlar ve kurban kesimi esnasında “eti senin kemiği benim” esprisini kullanan şuursuzlar ortak danaya girdiği paydaşları tarafından fena tartaklandı.
‘Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri hız kazandı’ haberlerine özenen evlat evin mutfağında hijyen denetimi yapmaya kalkınca anneden terliği yedi! AcıdıMadem Hastanesi hekimleri, terliğin tokalı oluşunun tahribatı arttırdığını ancak evladın hayati tehlikesi bulunmadığını açıkladı. Acemi kasaplar bu bayram da acilleri doldurdu. Birçok vatandaşımız ise, pişmiş mi diye kavurma tenceresinden aldığı taneyi tadarken ağzı dili damağı kavurdu! 
Ekranlarda yine yeniden diyetisyenden tutun da gayrimenkul danışmanlarına kadar herkes sağlıkla ilgili akıl dağıttı. “Uzmanlar uyarıyor; kurbanda et tüketimine dikkat! Valla tansiyonunuz ibreyi kökler, şunu tüketin bunu yemeyin, baklaya uzatılırsa 'ya bi' yürü git'  deyin'' tavsiyelerinde bulunuldu...
Kurban Bayramı'nda izinsiz hazır SMS üretimi yapan örgütlerin kökünü kurutmaya kararlı olan polis, Çerkezköy’de bir villaya düzenlediği operasyonda çok sayıda hazır bayram tebrik mesajı ele geçirdi. Şiirsel temalarla bezeli; ceplerine şeker, başına gül yaprakları döken bu yapmacık mesajlar imha edildi. Ve; “Gelin canlar bir olalım, şahsımıza özel olmayan mesajları cevaplamayalım” çağrısı tekrarlandı.
Ve... Bayramın neşesi çocuklar... El öpücülerinden tut hayattan bezdirenlere kadar... Çocukluğun neşesi, tadı bayram harçlığı. Sakınılmamalı, atlanmamalı! (BHTK) Bayram Harçlık Tespit Komisyonu, 2016 Kurban Bayramı harçlığının alt sınırını; temizinden 10 kâğıt olarak belirlediği hâlde; bayram çocuklarına kesme şeker ikram edenlere, apartman diyafonundan azarlayanlara, evde yokmuş süsü verenlere, “Abi, bir yerden para bekliyorum" yalanına sığınanlara Cumhurbaşkanımızın “Bu millet asla dayatmaya, alavere dalavereye gelmez. Bu milletin karşısında dürüst olacaksınız, harbi olacaksınız” notu bırakıldı...
Hasılıkelam, büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim. Akranlarıma da seçim otobüsü üzerindeki politikacı stiliyle selamlar; heppimize mutlu bayramlar...
 
 
Ninem diyor ki; Bir selam bin hatır yapar.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.