Zeki kadınlar

A -
A +
Korkuyorlar! Erkekler, zeki bir kadın gördüklerinde dehşet içinde kaçıyorlar... Erkeksi bir düz mantıkla hayata lay lay lom bakarken, farklı düşünebilen, hatta inanamasalar da düşünebilen, analiz yapabilen, cin gibi bir çift gözle karşılaştıklarında dumur oluyorlar. Tehlikeli buluyorlar... Bir kadından ne beklendiğiyle gayet alakalı da olsa, erkekler genellikle zeki kadınları, baş edilmesi güç ve uzak durulması gereken "yaratıklar" olarak sınıflandırırlar.
Zekâ küpü bir hatun erkeği yorar... Daha az çaba harcayarak gayet kolay idare edebileceği, "egosantrik" yapısı itibariyle kendini yanında daha yüce hissedebileceği ve daha fazla eğlenebileceği kadın istiyorlar. Bunun için de en uygunu "hoş ama boş"lar. Eh belki daha azla yetinecekler ama malum en problemsiz yönetim az bilenleri yönetimdir..
Ne güzel özetlemiş Erica Jong: Bir sürü zeki erkeğin yanında aptal kadınlar görebilirsiniz ama zeki bir kadını, hiçbir zaman aptal bir erkekle göremezsiniz!
Erkekler zeki bir kadınla evlenmeyi genelde pek tercih etmeseler de, kazara olması hâlinde klostrofobisi olan kaplumbağa kadar zavallıdırlar. Saf bulduklarının bile hayatlarını (kendi deyimleriyle) zindana çevirebilme yeteneği göz önüne alınırsa akıl kumkumalarından çekinmeleri doğal karşılanabilir. Ringde zaten avantajlı olan rakibin bir de eline elektrikli testere verilmesi gibi bir şey...
Her şeye rağmen zeki kadını, zekâsının tehlikesinden korkarak sevmeyi keyifli bulanlar da yok değil. Ki kendilerini buradan alkışlıyoruz... Ha, sonuç içinse aşağıdaki fıkradaki özete bakıyoruz;
Tilkiyle boğa felekten bir gece çalarlar. Gece yarısına doğru Tilki; "bana müsaade, kalkayım" der. Boğa "hayrola tilki abi, hiç sana yakışıyor mu kılıbıklık, yoksa yengeden mi korkuyorsun?" diye gevrek bir kahkaha atınca Tilki şöyle der: "Senin gibi evde bizi bekleyen bir inek olsa problem yok, evde bizi bekleyen tilki!"      
"Beyler, en azılı zeki kadın, aptalı iyi oynayıp karşısındakini parmağında oynatandır" der ünlü bir Hatunya atasözü. "Kadınların hepsi iyi stratejistlerdir" diye ilave ederek yaralarına tuz basar, tüm zeki hemcinslerime kucak dolusu selam ederim...
 
Ninem diyor ki: Sokma akıl sekiz adım gider.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.