DemBa Ba'nın marifeti!

A -
A +
Unvan maçıydı Sivasspor karşılaşması Beşiktaş adına 34 hafta sonra yakaladığı lig liderliğini sürdürebilmesi için... Beşiktaş, kazanmayı öyle çok istedi, çalıştı, kanatlardan yüklendi, yerden, havadan pozisyon üstüne pozisyon üretti ki; anlatamam.
Sanırsınız ki Kartal kanatlandı, uçacak, uçtu da ama.. Bu heyecan fırtınasını özellikle Demba Ba'nın son vuruş fiyaskoları yüzünden ilk yarıyı boş geçti Kartal.
Üstüne bir de gol yemez mi? Fiilen şok... "Gol", dedikse hakkını teslim edelim, asist yıldızı Cicinho'nun ortasındaki Da Costa'nın tek vuruş becerisini... Helal olsun... Resmen Tolga Zengin'i auta attı...Maçta ara ki bulasın Tolga'yı.
Beşiktaş, maçı Da Costa'nın golüyle kaybetse bu, futbolun adaletine sığmazdı. Nitekim Sivasspor'u öne geçiren o gol Demba Ba'yı adeta ateşledi. Ama ne ateşlemek?
Senegalli yıldız, iki gol bir asistle fiilen uçurdu Beşiktaş'ı... Bu bölümde Oğuzhan, Gökhan Töre ve Olcay harika oynadı. Yalnız, bu güzellik Beşiktaş'taki hataları kapamaya yetmez. Şöyle ki, kaçan pozisyonlar karşısında Bilic'in yerinde ol ve gel de arama Pektemek'i. Kerim'e şans ver, bal yapmayan arı vızıltısından sonra gel de arama Sosa'yı...
Diyeceğim şu, Beşiktaş'ta yıldız sakatlıkları öyle trajikomik hal aldı ki; rezerv güç iyice azaldı. Tamam, Beşiktaş şimdi zirvede ama bu ne kadar devam eder? Bilic'in eli-kolu bağlı, işi zor. Bu durumda ne sistem oturtabilir ne de kadroda istikrarı yakalayabilir. Sözün özü, Beşiktaş'ın sağlık kuruluna, büyük iş düşüyor. Hakem Mete Kalkavan iki yanlışı var, biri; Ziya'nın elle kestiği "penaltı" pozisyonu diğeri ise Demba Ba'nın 2. goldeki elini süzememesi...

MAÇIN ADAMI
Demba Ba

KIRILMA ANI
Kerim-Oğuzhan değişikliği

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.