Kartal'ın hamleleri

A -
A +
Kanarya kanatlandı uçuyor. Hem de suskun golcüsü Kuyt ile... Rotasyon mu, arayış mı? Teknik Direktör İsmail Kartal dün gece Gençlerbirliği karşısına sürdüğü takımla farklı bir sistem ve on bir arayışı içindeydi.
Caner dinlendirilirken, Hasan Ali sol bekte görev aldı. Hem de takımda kendisi gibi sol ayaklı Kadlec varken. 
Bitmedi, önde Webo-Sow ikilisi varken ortadaki Aykut Kocaman'ın sistemini saat gibi işleten "sihirli üçgen"i Emre, Meireles, Alper ile yeniden inşa edilmişti. Bu değişiklik ilk 45 dakikada Fenerbahçe'ye gol kazandırmasa da genelde işe yaradı. 
Hem de ne yaramak; Fenerbahçe ilk defa yüksek ve isabetli pas yüzdesiyle oynadı. 
Gençlerbirliği'ne Antal'un golü dışında pozisyon imkanı vermediği gibi rakibini maçın başından sonuna baskı altına alarak oynadı.
Fenerbahçe adına bu çok güzel bir gelişme. Nitekim Hakan'la olan mücadelesinde Alper'in kazandırdığı penaltı da bu güzel gelişmenin bir ürünüydü. Kaptan Emre penaltıyı güzel değerlendirdi ve Galatasaray maçının hüznünü biraz olsun teselli eden galibiyeti kazandırdı. 
Ancak şut yüzdesi hâlâ çok düşük Fenerbahçe'nin. Bunu gelecek haftalarda ya Mehmet Topal, Emre ve Meireles ile zenginleştirmesi gerekir, ya da Kartal'ın oyun kilitlendiği anda o sıkışıklığı çözebilmek için yavaş yavaş Diego'ya süre vererek takıma kazandırması gerekir. İsmail Hoca dün bunu da yaptı. İşte kazanım bu. 
Gençlerbirliği mücadele gücü yüksek bir takım ama hepsi o kadar işte. O da maç kazanmaya yetmiyor. 
Maçın hakemi Özgür Yankaya çok temiz bir maç yönetti. Alper'in Hakan tarafından çekilerek indirilmesindeki penaltı kararı, sonrasındaki "aldatma" pozisyonuna gösterdiği sarı kart ve Sow'un vuruşunda top çizgiyi geçmediği için gol vermediği kararı da o kadar doğruydu. Helâl olsun. Kadıköy'de o kararı vermek kolay değildir. İşte ben böyle cesur ve objektif hakemler görmek istiyorum ligde.

MAÇIN ADAMI

Alper Potuk

KIRILMA ANI
Sow'un gol olmayan vuruşu
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.