Eski dost düşman olmaz

A -
A +
Dakika bir, gol 1... Son iki haftada gol kaydına muvaffak olamayan Beşiktaş'ın Kasımpaşa önünde maç başlar başlamaz gol bulacağını ve farka gideceğini birileri söylese; buna ne Mustafa Pektemek ne Demba Ba ne de Motta inanırdı. 
Ama; gol oldu yağdı, Beşiktaş hem de antrenman havasında ki maçta. 
Şöyle ki; kazanılan ilk köşe vuruşunda daha Sosa topun başına geçer geçmez Ersan ve Sivok öne fırladı. İki  stoperin birden öne çıkması;  topun geri dönmesi halinde takım ve alan savunması adına riskti. Ancak, Hırvat teknik adam Biliç, Kasımpaşa'yı doğru analiz etmiş olmalı ki; oyuncularına bu serbestliği tanımıştı. 
Nitekim 4-1-3-2 düzeninde Demba Ba ve Pektemek'in arkasında oynayan Olcay, Tolgay ve Sosa üçlüsü daha özgürdü dün. Özellikle Sosa eski parıltılı günlerinden kalmaydı, Beşiktaş'ın sağını olduğu kadar içe doğru oynayarak da takıma büyük katkı sağladı. 
Beşiktaş adına bir diğer olumlu gelişme de Günay, bu genç kaleci artık Beşiktaş'ın kalesine oturdu. Bu formu ve kurtarışları devam ettiği sürece ondan kaleyi kimse alamaz. Nitekim dün de biri özellikle Babel'in karşı karşıya kaldığı pozisyon olmak üzere iki büyük kurtarış yaptı, derken bir hatalı gol yedi. 
Tecrübe de böyle kazanılıyor işte...
Sonuçta; iki hafta sonra galibiyetle tanışarak şampiyonluk iddiasını korurken Trabzon-Galatasaray maçını beklemeye başladı. 
Kasımpaşa'ın gücü bu. Bir de 9 kişi kaldıktan sonra yapabilecek çok şeyi yoktu. Ancak Tunay çok özel bir oyuncu. 
Pardon!Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş; sevgili Zeki Önder Özen, Beşiktaş'ı nasıl yeneceklerini bir güzel anlatmıştı. Fakat teori, plana uymuyor işte...
MAÇIN ADAMI
Mustafa Pektemek
KIRILMA ANI
Önder Özen'in yanlış taktik anlayışı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.