Sneijder 10 numara!

A -
A +
Herkesin merak ettiği soru; "Şampiyonluk pastasını kim kesecek?"  Açık ve net söyleyeyim kanaatim o ki sinirleri en sağlam olan takım keser. Diyeceksiniz ki, kimde sağlam sinir kaldı? 
Siz de haklısınız; bu lig bu amansız yarışta öyle bir rekabet ortamı yaşıyor ki; zirvede her maç final ve insanı kalpten götürecek kalitede. Bu naklen yayıncı başta olmak üzere bu ligdeki beklentiyi satın alanlar için muhteşem bir şey.  Ama Galatasaray'da Sneijder gibi öyle büyük oyuncular var ki bütün dengeleri bir şut ile alt üst ediyor. İşte asıl kalite farkı bu. 
Nitekim dün Muslera'sız Galatasaray müthiş tempo yaptı, Mesut Bakkal'ın çıkışa geçirdiği Gençlerbirliği karşısında. Pres, hem de öyle bir pres yaptı ki; iki kanatta şaryo gibi tıkır tıkır işledi. Yasin bir taraftan, Sabri ve Sneijder bir taraftan öndeki Burak ve Umut'a sürekli top taşıdılar. Fakat ne Burak ne de Umut bir türlü beklenen golü yapamadılar. Yasin ve Sneijder bu defa daha öne çıkarak şampiyonluk iddiasını pekiştirecek golün peşine düştüler. 
Fakat bu kadar yüksek tempo, oyunu önde tutmaya çalışan Galatasaray'ın pozisyon vermesine sebep oldu ki bu da normaldi.
Bunda Mesut Bakkal'ın o inatçı ve kolay teslim olmayan sağlam karakterini takıma yansıtmış olmasının da payı büyüktü. Gençlerbirliği önde El Kabir, Hleb, Stancu ve Mervan hatta sonradan oyuna giren İrfan ile sürekli rahatsız etti Sinan'ın koruduğu kaleyi.  Son anda Stancu'nun o golü atamaması, atmasından daha zordu. Rumen oyuncu zoru başardı. Bence artık G.Saray'ın rakipleri bu farkı kapatamaz. 
Bravo Hamza Hamzaoğlu'na... Yabancı teknik adamların başaramadığını kanaatimce başardığı için. 
MAÇIN ADAMI
Wesley Sneijder
KIRILMA ANI
Yasin'in boş kaleye topu gönderemediği an.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.