Tebrikler Cimbom!

A -
A +
Yasin Öztekin'in golü sezonu özetledi: Sarı... Kırmızı... Şampi... Cimbom!
***
O ne büyüleyici atmosferdi, öyle; Beşiktaş derbisinden önce Arena'da yaşanan inanışlar ordusunun sonucu beklemeye gerek görmeden yaptığı şampiyonluk kutlaması. Doğrusu etkilendim.
Üzerinde sezon boyu tantanalar kopartılan 4. yıldızı Galatasaray hak etti gibi.
Hem de Arena'daki tarihi gecede Beşiktaş'ı yenerek. Tarihi diyorum çünkü maçın ikinci yarısını tek kaleye çevirdi Beşiktaş.
Fenerbahçe'ye gönderme yapan tribündeki o ironik döviz -büyük rekabete- açılan tatlı dost sataşmasıydı:
"Herkes rütbesini bilecek! 
Galatasaray'ın karşısında eğilecek!"
Güldüm; Eee... Hakları var, ironi yapmaya... 
***
Çarkıfelek Oyunu gibi Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray arasında son haftalarda üç günde 3 kez el değiştiren liderlik unvanını ele geçirdikten sonra anlaşıldı ki, Cimbom şampiyonluğu kimseye teslim etmeyecek, nitekim o muhteşem taraftarı ile etmedi de dün.
Doğrusu bu başarıyı; emanet yönetimi, takıma sonradan monte edilen teknik direktörü ve geriye düşmüş futbolcularıyla gün be gün toparlanıp, büyüyerek, kemikleşen Galatasaray'ın inadı getirdi. 
Yasin ve Sneijder'in golleri müthiş.
Bu azim, bu irade ve bu inanç kutlanmaz mı, kutlanır. 
Çünkü bu onur Galatasaray'ın. 
Bir tebrik de Hamza Hamzaoğlu'na. Yabancı teknik adamların başaramadığını başardığı için. Galatasaray'ın içindeki Aslan'ı uyandırıp, şampiyonluğa bu kadar yaklaştırdığı için. 
Uzatmayalım; Yasin Öztekin ve Sneijder'in Galatasaray adına sezonu taçlandıran  o golünün üstüne söylenecek fazla bir şey yok diyeceğim ama bu, ikinci yarıda gol kaçırma rekoru kıran Beşiktaş'a ve harika kurtarışlar yapan Muslera'ya haksızlık olur. 
Beşiktaş mı? Elinden geleni yaptı dün gece... Demba Ba, Kerim ve Sosa... Ümidi kırılmış, inancını kaybetmiş, teknik adamı bile sallantıda olan bir takım bu Galatasaray'ın karşısında daha fazla ne yapabilirdi ki... Yapsa yapsa Demba Ba gibi direkleri sallardı, o kadar işte. 
Bir not: Son 5 haftadaki çöküşün sebebini Beşiktaşlılar iyice araştırmalı. 

MAÇIN  ADAMI
Muslera
KIRILMA ANI
Demba Ba'nın direkten dönen topu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.