Muslera ve Sneijder’in büyüklüğü!

A -
A +

"G.Antep, büyük fırsat tepti… Soruyorum, Galatasaray’ın puan kurtaran Aslan’ı Muslera ve Sneijder olmasa, ne olurdu hali?"

Artık Galatasaray seneye odaklanmalı ama kimle ve nasıl odaklanacak? Sakın çözümü yanlış yerlerde aramayın. Bu iş, teknik adam meselesi değil… Dünkü sonuçta; Tudor’un etkisi ne, bir düşünün; oyuncu tercihleri mi yanlış, saha yerleşimi mi yoksa maç içindeki hamleleri mi? Bence hiçbiri değil.
Galatasaray’ı sendeleten ne Tudor’un yanlışları ne de Dursun Özbek’in yönetim zaafı… Asıl sorun; tehlikenin gelişini geçmişte göremeyen Galatasaraylıların sözüm ona akil abilerine duydukları aşırı güven…
Geçti, gitti koca sezon… Eridi Galatasaray’ın varlıkları…
Gelelim dün geceye… Gaziantepspor’un eti budu belli. Ne yapsın, Bülent Hoca? Eldeki malzeme bu; eviriyor, çeviriyor olmuyor. Thiam, İlhan Parlak, Barış ve Ghilas dışındakiler, sezonu kafada bitirmiş. Oysa inanıp yüklenseler, darmadağın edecekler, Galatasaray’ı ama birkaç pozisyon hariç, antrenman havasında oynadılar, bu kadar önemli bir maçı. Bu havadaki takım ligde nasıl tutunur? Bu iş sistem işi olsa kolay ama öyle değil; Galatasaray da 4-5-1 oynuyor, Gaziantep de… Mesele güç ve inanç meselesi… O da Gaziantep’te yok, sadece Thami’nin golü ile olmuyor… Tabii bir de Muslera ve Sneijder faktörü var. Biri kurtarıyor, diğeri ihtiyaç duyulan anda golü lamba gibi takıyor.
Gerçek şu ki; zayıf ve güçlünün mücadelesinde oyun kontrolü de, top çeviren de, şut atan da, isabetli pas yapan da Galatasaray’dı. Ne Podolski ne de ilk golün sahibi Josue…  Galatasaray’ın en çalışkanı; Sinan Gümüş’tü. Onun da iki büyük zaafı var, biri gereksiz faulleri ki, sakatlanmasına sebep oldu, diğeri hava toplarına yükselirken zamanlama hatasına düşmesi ki, o yüzden gol yapabileceği pozisyonları kaçırdı. Yazık.  

MAÇIN ADAMI: 
Muslera
Galatasaray’ın savunma zaaflarını harika kurtarışlarıyla kapattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.