Söyle FIFA; VAR mı adaletin?

A -
A +

İspanyol hakemler, çıkıştaki A Milli Takımı, Ukrayna önünde resmen doğradılar... Artık, 2018 Dünya Kupası bizim için hayal… 
 

Fiyasko! Söyle FIFA, VAR mı adaletin? Tam bir hakem faciası bu... İlk gol açık ofsayt, ikinci gol öncesi topun tamamı oyun alanını terk etmiş, Cengiz’e verilmeyen penaltıyı saymıyorum bile… 
VAR; bu maçta uygulansa, İspanyol hakemler insan içine çıkamaz! 
Lakin İspanya’da futbol kuralları başka uygulanıyor olmalı. İspanyol hakem de, yardımcısı da gol olmayan pozisyonları gol sayarak kabak gibi oydular, bu ülkenin futbolunu... 
Heyhat! 
Ey FIFA? Yok mu, faciayı önleyecek bir güç?
Daha ilk maçta, ne “Defol Lucescu” diye haykırmanın manası VAR. Ne bu saatten sonra “Fatih Hoca’nın ahı tuttu” diye dövünmenin, ne de “Yoksa birileri, Türk Milli Takımı’nı Ukrayna’ya yem etmek için önce Fatih Terim üzerinden Lucescu operasyonu yaptı, sonra hakemleri kafaladı” diye paranoyak olmanın anlamı VAR. 
Fakat? Heyhat!
O nasıl bir teknik adamlık öyle? 
Ne biçim bir taktik öyle? 
Hiç mi dersini çalışmaz insan? 
Bu baştan, başarı çıkmaz; yenisine bakalım.
Söyleyin... Lucescu’nun kariyer ve tecrübesindeki bir teknik adam, Ukrayna takımını bir bütün olarak düşünüp, tedbirini alsaydı, bu hayal kırıklığı yaşanır mıydı, yaşanmaz mıydı?
Ahh!.. Yıkıldı, 2018 Dünya Kupası ümitlerimiz!
Yazık!
Fakat hayır, ne tedbiri, Shevchenko haklı çıktı... Avantaj, Lucescu’nun Ukrayna futbolunu biliyor olmasında değil, onların Luce’yi ezberlemesindeymiş. 
Ah ki, ahh!
Topu kapan Ukraynalı kalemizde... Tamam, Ukrayna iyi bir kontra atak takımı... Ancak Yarmolenko, Knoplyanka, özellikle de Ukrayna’nın kilit ismi 21 yaşındaki Kovalenko, bilinmeyen isimler miydi, Lucescu için? 
Mutlaka alan markajı ile kontrol edilmesi gerekmez miydi? Neden önlem alınmadı?

MAÇIN ADAMI: Hakemler… 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.