Beşiktaş eze eze!

A -
A +

İştahlı Beşiktaş, Mavi Ateş’i yarım saatte söndürdü. Düşünüyorum, Karabükspor bu maçı üç gün üç gece oynasa kazanabilir miydi? Ne gezer, aradaki fark dağ gibi.  
Buna rağmen tedbiri elden bırakmadı, Şenol Güneş ve Beşiktaş’ı ideal on biriyle çıkardı, Karabük karşısına!
Doğrusu da buydu, söz konusu 3 puansa risk almanın ne gereği var?
Zira Başakşehir ile Fenerbahçe’nin dev kapışması öncesi şampiyonluk yarışı adına Beşiktaş için galibiyet çok önemliydi, zorlanmadan kazandı da. Merak ettiğim şey, Alanyaspor nasıl kaybetmiş bu takıma?
Beşiktaş’ın taktik düzeni; 4-2-3-1 kusursuzdu...
Önde Negredo, Karabük savunmasını oyalarken, Beşiktaş adına savunma dörtlüsündeki Gökhan Gönül, Pepe ve Adriano gibi tecrübeli ayaklar maçın belirleyen karakterleri oldu.
Özellikle Pepe ve Gökhan inanılmaz mücadele ettiler. İlk gol onların gayret ve azminin eseriydi. Quaresma’nın kullandığı kornerde ön direkte topu aşıran Gökhan Gönül, Pepe’nin orada biteceğinden adı gibi emindi. Belli ki, buna hafta içi çok çalışmışlar.
Bu ikiliye eşlik eden Talisca, Ouaresma sağ kanatta kurdukları üçgenler ve isabetli pas organizasyonlarıyla Çağlar’ın koruduğu kalede hem baskı kurdular hem de gol aradılar.  Buldular da.
İkinci gol; topu 6 kişinin arasından geçiren Talisca’nın takipçiliği, inatçılığı ve vuruş ustalığı yanında ne kadar büyük karakter olduğunun göstergesiydi.
Bu ustalığı ne yazık ki Negredo gösteremedi, “yüzde yüz” denilen pozisyonları harcadı. Oğuzhan büyük düşüş içinde, Babel durgundu.
Güneş’in özellikle Love hamlesi de tam isabetti. Bu futbolcu oyuna girer girmez hem golünü attı hem de futbola şiirsi bir güzellik kattı.
Levent Açıkgöz’ün yapabileceği pek bir şey yoktu. Buna rağmen Karabük, nadir de olsa pozisyon buldu ama Fabri o kadar başarılıydı ki, geçit vermedi.
Sonuçta Beşiktaş hem moral kazandı hem yarışta güç kazandı.

MAÇIN ADAMI: Talisca

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.